Sokat elmond a személyiségedről, hogy a sós vagy édes nasikat szereted jobban

Nem gondolnád, de az, hogy mi a kedvenc nassolnivalód, sokat elmond a személyiségedről – egy friss kutatás szerint például azok, akik az édességeket szeretik jobban, szociálisabbak, mint azok, akik a sósat preferálják, és szeretnek veszélyesebben is élni.

A Hickory Farms webshop nagyjából kétezer amerikait kérdezett ki a nassolási szokásaikról és a személyiségükről, majd nagyon érdekes tanulságokat vont le az eredményekből. Kiderült, hogy a nassolási szokások a személyiségjegyekről is árulkodnak, az édességeket kedvelők például jellemzően kalandvágyóbbak és közösségkedvelőbbek, mint a sósat nassolók.

A válaszokból az derült ki, hogy akik édességet esznek, gyakrabban teszik ezt közösségben, például a barátaikkal való találkozás közben, vagy egy társasjátékos estén. A sós nassolnivalókat kedvelők intimebb körülmények között szeretnek enni, például randikon, vagy amikor egyedül tévéznek. Az előbbi csoport szívesebben menne tengerpartra, múzeumba vagy túrázni, míg az utóbbi vásárolna inkább, vagy várost nézne. Érdekes, hogy az édességet kedvelők jellemzően kreatívabbak, kalandvágyóbbak és szívesebben próbálnak ki új dolgokat, és összeszedettebbek, mint a sós ételeket pártolók.

Sokat elmond a személyiségedről, hogy a sós vagy édes nasikat szereted jobban

Kiderült, hogy a sós nassolnivalókat kedvelők szeretik a sci-fi filmeket, a történelmi történeteket és a dokumentumfilmeket, az édességpártiak viszont vígjátékokat és thrillereket, misztikus filmeket fogyasztanak inkább.

Az egyik legfurcsább eredmény a kérdőív elemzése során az volt, hogy a két csoport a reggelinél jellemzően felcseréli a szerepeket: az édességkedvelők tojást és szalonnát, míg a sóskedvelők inkább gyümölcsöt és palacsintát választanak a nap első étkezésére. Abban mindkét csoport megegyezik, hogy a legjobb idő a nassolásra a kora délután.

Az amerikaiak saját bevallásuk szerint nem könnyen állnak ellen a csábításnak: a válaszadók 62 százaléka mondta azt, hogy együltő helyében meg tudna enni egy családi csomag chipset, és nagyjából ugyanennyien mondták azt is, hogy nem tudnak ellenállni, ha megkívánnak valamit.


Még több nassolnivaló:

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.