10 édes tésztarakottas, amivel szeretjük elcsapni a hasunkat

Szeretjük azokat az ebédeket, amikor csak egy tál leves és egy édes tésztarakottas jelenti a menüt: ha ti is, az alábbi recepteket tegyétek el későbbre!

Mi a kedvenc édes tésztarakottasotok? A vargabéles? Esetleg a stíriai metélt? Ezek a belül szaftos, a széleken ropogós, túróval, gyümölcsökkel és egyéb jóságokkal bekevert, szinte szuflészerűen könnyed desszertek olyan jólesnek, főleg, ha ebéd gyanánt bűnözünk velük. Az alábbi listában megtalálhatóak a legfinomabb édes tésztarakottasok:

 1. 1.

  Lágy vargabéles

 2. 2.

  Pozsonyi kocka

 3. 3.

  Rakott mákos tészta

 4. 4.

  Stíriai metélt 2.

 5. 5.

  Nagyon szaftos stíriai metélt

 6. 6.

  Rakott mákos tészta-tortácskák

 7. 7.

  Ribizlis-fehércsokis vargabéles

 8. 8.

  Édes lasagne vaníliás túróval

 9. 9.

  Mákos lasagne

 10. 10.

  Horvát sült áfonyás-túrós tészta (Strukli s borovnicom)

Még több édes tésztarakottas itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek