Ebéd a dobozból: spórolj minden nap!

Az üzemi menza és a kiszállító cégek kínálata sokszor egészségtelen, unalmas és drága. Fel a fejjel – van pár szuper tippünk, hogyan egyél olcsón egészségeset a munkahelyeden is!

Pár perc plusz este

Természetesen úgy, hogy otthon készítjük el a dobozba valót. Mivel reggel sokan ahhoz is álmosak vagyunk, hogy a kávéfőzőt bekapcsoljuk, így előző este lesz szükségünk plusz negyed órára. Cserkészbecsszó, hogy nem fog fájni, és megéri kicsit előre tervezni! A legtöbb időt természetesen akkor spóroljuk meg, ha a vacsi maradéka jön velünk, de az otthoni körülményekhez, terített asztalhoz készített étel sokszor nem túl élvezetes egy mikróval és teakonyhával felszerelt irodában. Kivételt talán csak az egytálételek képeznek, hiszen mind tudjuk, hogy ezek az ételek még ízletesebbek lesznek 10-12 óra állás után.

Mártózz meg a jóban! Kenhető villámvacsik >>

Levest az asztalra!

Egy sűrű, laktató krémleves, néhány szem gyümölccsel kiegészítve egész napra a jóllakottság érzését biztosítja. Készítsünk egy nagyobb adagot egyszerre, és együk minden nap más levesbetéttel! Ugyanaz a leves egyik nap blansírozott mandulával, másnap levesgyönggyel, harmadnap fűszeres krutonnal abszolút variálható. Sőt a leves és gyümölcs kombinációja nemhogy a gyomrot nem terheli meg, de még abban is segít, hogy az alakunkat megőrizzük.

Egészséges, gyors vacsora >>

A hús meg a saláta

Ideális ebéd, de ezt is a munkahelyre kell szabni. Egy otthon elkészített, kevert zöldsaláta nagyon gusztusos, finom, és egészséges, de a munkahelyre beszállítva összeesik, és úgy már kicsit sem étvágygerjesztő. Egy tartalmasabb saláta azonban – mint a tzatziki, a padlizsán, a krumpli- vagy a tésztasaláta – tökéletesen illik az uzsonnás dobozba. Hozzá egy szelet natúr sült hús a tökéletes kísérő, hisz mindegyik laktat, de nem telít, és még az állagrontó mikrózásnak sem kell kitenni!

Expressz finomság: reform palacsinta >>

Apró örömök napközben

Mert nasira mindenki vágyik. Édesre, sósra, valami kis rágcsálnivalóra. Tartsunk az irodai hűtőben egy adag házi készítésű humuszt vagy más zöldségkrémet. Halványító zellerrel vagy répával tunkolva isteni, és egészséges falatkákat kapunk. Az előre megsütött, dobozban tárolt házi müzliszelet vagy zabkeksz pedig akkor nyújthat jó szolgálatot, ha meg akarjuk támadni a csokiautomatát vagy a büfé süteményes pultját.

További tésztaételekért kattints ide >>

Őszi vitaminbombák >>

A rovat korábbi cikkei itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek