Nosalty Logó

Karfiolkrémleves friss sajttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Karfiolkrémleves friss sajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 175 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 524 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 25 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    581 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 175 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3861.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    902 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    2319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1743.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 524 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 25 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiol rózsáit levágjuk, és alaposan megmossuk. Annyi forró vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a biokockát, és pár perc alatt puhára főzzük.
  2. Ezután pürésítjük, ha túl sűrű lenne, kevés forró vizet öntünk még hozzá, és visszatesszük a tűzre.
  3. Közben beletesszük a friss-sajtot, megborsozzuk, esetleg sózzuk,jól elkeverjük és hagyjuk felforrni.
  4. Tálaláskorízlés szerint,apróra vágott petrezselymet szórhatunk rá.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 25606
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vicikó 251 recept

Kedveljük a krémleveseket, is :-), ezért a karfiol sem maradhat ki a sorból. A krémes friss-sajt nagyon meglágyítja a karfiol kissé erős ízét. 

Hozzászólások

Kirani

Kedves Vicikó, Ez nagyon jól hangzik, meg is fogom csinálni. Van itthon zöldf?szeres sajtom, bár töml?s, szerintem az is használható, esetleg az állagon változtathat kicsit, mit gondolsz? Köszönet a receptért! További kellemes sütés-f?zést kívánok! :-) Kirani

Vicikó

Kedves Kirani! Persze megcsinálhatod azzal is, gondolom én is. De a töml?s sajtok azért más jelleg?ek, mint a friss sajt. Sok minden kerül bele, mire betöltik, és többféle " sajtból " van. Nem tudom ismered-e, németül úgy írják frischkease ( bocsánat nincs pontos " a " a gépemen ), na ezzel készítem ezt, és több mindent is. Nagyon finom, krémes, kenhet? friss sajt ez, viszont nincs benne semmi csak a tej, és azt hiszem oltóenzimnek hívják, ami beindítja, hogy sajt legyen bel?le. És a kezdeti állapota a frischkease. Érdemes keresni , múltkor Auchanban találtam, nem is olyan drága. 200 g - kb. 200 Ft. De ezzel ne akartam elvenni a kedved, csak érdekességnek írtam. :-) Remélem még megmaradt, mert tényleg finom kis leves :-))) Üdv: Vici

Kirani

Köszönöm szépen a gyors választ! :-) Érdekes ez a sajt, amit írsz, mindenképpen meg fogom nézni, árban is kellemesnek t?nik. Ha megcsinálom a töml?s sajttal a levest, megírom a tapasztalataimat - de most már lehet, hogy inkább megkerem a frischkeäse-t. Köszi! :-)

Vicikó

OK. Kíváncsi vagyok, hogy ízlett? Szia, Vici

Vicikó

Kedves Kirani! Persze megcsinálhatod azzal is, gondolom én is. De a töml?s sajtok azért más jelleg?ek, mint a friss sajt. Sok minden kerül bele, mire betöltik, és többféle " sajtból " van. Nem tudom ismered-e, németül úgy írják frischkease ( bocsánat nincs pontos " a " a gépemen ), na ezzel készítem ezt, és több mindent is. Nagyon finom, krémes, kenhet? friss sajt ez, viszont nincs benne semmi csak a tej, és azt hiszem oltóenzimnek hívják, ami beindítja, hogy sajt legyen bel?le. És a kezdeti állapota a frischkease. Érdemes keresni , múltkor Auchanban találtam, nem is olyan drága. 200 g - kb. 200 Ft. De ezzel ne akartam elvenni a kedved, csak érdekességnek írtam. :-) Remélem még megmaradt, mert tényleg finom kis leves :-))) Üdv: Vici

szépróza

hát, sztem ez hidegen finomabb, mint melegen :-P köszi a receptet, nem utoljára készült.

Hobbigilda

Szia Vici, nem tudom Kirani megcsinálta-e végül töml?s sajttal, én igen. Szerintem nagyon jó lett, de ki fogom próbálni a friss sajttal is. Orsi

sziszi01

Szia! a hozzászólások alapján elkészítettem töml?s sajttal, nagyon finom lett! köszi a receptet! Sziszi

Vicikó

Szia Sziszi! Igazán nincs mit! :-) Örülök, hogy kipróbáltad, ízlett, meg is írtad, és be is jelölted az elkészítettek közé! :-) Köszi. Üdv:-) Vici

Vassi

elkészítettem ezt az isteni finom levest! :) mivel nagy fokhagyma rajongó vagyok, így tettem bele azt is b?ven, csak még jobb lett t?le :) köszönöm a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek