Karfiolkrémleves friss sajttal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vicikó

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
170g karfiol17 kcal
-
3g leveskocka11 kcal
-
42g sajt147 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
175
Kcal
- 2% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
510g karfiol51 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
125g sajt440 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1500g víz0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
524
Kcal
- 2% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
23.8g karfiol2 kcal
-
0.5g leveskocka2 kcal
-
5.8g sajt21 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
69.9g víz0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
25
Kcal
- 2% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1287.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 773 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 581 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
175
Kcal
- 2% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34 g
Zsír
-
Összesen 38.1 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3861.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 902 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 540 mg
-
Nátrium 2319 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 1743.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 394 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 391 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
524
Kcal
- 2% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 81.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
25
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A karfiol rózsáit levágjuk, és alaposan megmossuk. Annyi forró vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a biokockát, és pár perc alatt puhára főzzük.
- Ezután pürésítjük, ha túl sűrű lenne, kevés forró vizet öntünk még hozzá, és visszatesszük a tűzre.
- Közben beletesszük a friss-sajtot, megborsozzuk, esetleg sózzuk,jól elkeverjük és hagyjuk felforrni.
- Tálaláskorízlés szerint,apróra vágott petrezselymet szórhatunk rá.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 300
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 25813
- Feltöltés dátuma: 2012. március 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Vicikó
251 recept
Kedveljük a krémleveseket, is :-), ezért a karfiol sem maradhat ki a sorból. A krémes friss-sajt nagyon meglágyítja a karfiol kissé erős ízét.
Hozzászólások (6)
Kedves Vicikó, Ez nagyon jól hangzik, meg is fogom csinálni. Van itthon zöldf?szeres sajtom, bár töml?s, szerintem az is használható, esetleg az állagon változtathat kicsit, mit gondolsz? Köszönet a receptért! További kellemes sütés-f?zést kívánok! :-) Kirani
Kedves Kirani! Persze megcsinálhatod azzal is, gondolom én is. De a töml?s sajtok azért más jelleg?ek, mint a friss sajt. Sok minden kerül bele, mire betöltik, és többféle " sajtból " van. Nem tudom ismered-e, németül úgy írják frischkease ( bocsánat nincs pontos " a " a gépemen ), na ezzel készítem ezt, és több mindent is. Nagyon finom, krémes, kenhet? friss sajt ez, viszont nincs benne semmi csak a tej, és azt hiszem oltóenzimnek hívják, ami beindítja, hogy sajt legyen bel?le. És a kezdeti állapota a frischkease. Érdemes keresni , múltkor Auchanban találtam, nem is olyan drága. 200 g - kb. 200 Ft. De ezzel ne akartam elvenni a kedved, csak érdekességnek írtam. :-) Remélem még megmaradt, mert tényleg finom kis leves :-))) Üdv: Vici
Köszönöm szépen a gyors választ! :-) Érdekes ez a sajt, amit írsz, mindenképpen meg fogom nézni, árban is kellemesnek t?nik. Ha megcsinálom a töml?s sajttal a levest, megírom a tapasztalataimat - de most már lehet, hogy inkább megkerem a frischkeäse-t. Köszi! :-)
OK. Kíváncsi vagyok, hogy ízlett? Szia, Vici
Kedves Kirani! Persze megcsinálhatod azzal is, gondolom én is. De a töml?s sajtok azért más jelleg?ek, mint a friss sajt. Sok minden kerül bele, mire betöltik, és többféle " sajtból " van. Nem tudom ismered-e, németül úgy írják frischkease ( bocsánat nincs pontos " a " a gépemen ), na ezzel készítem ezt, és több mindent is. Nagyon finom, krémes, kenhet? friss sajt ez, viszont nincs benne semmi csak a tej, és azt hiszem oltóenzimnek hívják, ami beindítja, hogy sajt legyen bel?le. És a kezdeti állapota a frischkease. Érdemes keresni , múltkor Auchanban találtam, nem is olyan drága. 200 g - kb. 200 Ft. De ezzel ne akartam elvenni a kedved, csak érdekességnek írtam. :-) Remélem még megmaradt, mert tényleg finom kis leves :-))) Üdv: Vici
hát, sztem ez hidegen finomabb, mint melegen :-P köszi a receptet, nem utoljára készült.
Szia Vici, nem tudom Kirani megcsinálta-e végül töml?s sajttal, én igen. Szerintem nagyon jó lett, de ki fogom próbálni a friss sajttal is. Orsi
Szia! a hozzászólások alapján elkészítettem töml?s sajttal, nagyon finom lett! köszi a receptet! Sziszi
Szia Sziszi! Igazán nincs mit! :-) Örülök, hogy kipróbáltad, ízlett, meg is írtad, és be is jelölted az elkészítettek közé! :-) Köszi. Üdv:-) Vici
elkészítettem ezt az isteni finom levest! :) mivel nagy fokhagyma rajongó vagyok, így tettem bele azt is b?ven, csak még jobb lett t?le :) köszönöm a receptet!