Expressz finomság: reform palacsinta

E heti kölcsönbejegyzésünk ismét KonyhaKoboldtól származik - most egy expressz gyors reformpalacsinát mutat be Nektek. Üdítő színfolt a nap bármelyik szakaszában!

Igazi expressz desszertre vágytam, ami gyümölcsös, könnyű, melegen és hidegen egyaránt finom. No meg persze szerettem volna felhasználni a hűtőben pihenő, jó érett banánokat. Így leltem az alábbi receptre- a neve kicsit félrevezető, hiszen nem vékony palacsinta lesz a végeredmény, hanem vastagabb, lepényszerű desszertet kapunk.

Abbahagyhatatlan szalonnás-sajtos fánk KonyhaKoboldtól >>

Hozzávalók

  • 4 db érett banán
  • 8 dkg barna @{rizsliszt}
  • fél tk. fahéj
  • 4 db tojás
  • 1,5 ek. olvasztott vaj
  • méz ízlés szerint

Elkészítés

  1. A banánt felkarikázzuk, majd összetörjük egy villával. Hozzáadjuk a felvert tojást, az olvasztott vajat, és a mézet (fél evőkanálnyit tettem bele), végül hozzákeverjük a fahéjat és a rizslisztet. Robotgéppel kicsit átdolgozzuk, majd a masszát hagyjuk pihenni 15 percet.
  2. Újra felkeverjük és nekilátunk a sütésnek: felhevített teflonserpenyőben tenyérnyi méretű palacsintákat sütünk ki. (azért csak ekkorát, mert könnyen törik, ezzel a mérettel a legegyszerűbb dolgozni.)
  3. A képen a juharszirupos változatát láthatjátok, aki nem ilyen édesszájú, annak fanyarabb lekvárral, vagy erdei gyümölcsös szósszal is nagyon fog ízleni.

A rovat további cikkei itt >>

KonyhaKobold receptjei a NoSalty-n >>

KonyhaKobolbd blogja >>

KonyhaKobold a facebookon >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek