Mártózz meg a jóban! Kenhető villámvacsik

Nincs mindig idő főzni, ilyenkor jönnek a hideg vacsorák. A bolti felvágottak és kész krémek helyett azonban készítsünk sajátot! Finom, olcsó, és garantáltan egészséges!

"Na, ma biztos nem lesz időm főzni!" Hányszor futunk be így felvágottért, sajtért a legközelebbi boltba? Nincs is ezzel semmi baj, nem lehet minden nap ünnep, és az sem árt, ha a kiscsalád megtanulja, hogy a főtt étel nem automatikus. És az sem baj, ha mi ráébredünk, a villámvásásrlásnál mennyivel olcsóbban, gyorsabban, és egészségesebben tudunk vacsorát varázsolni az asztalra. És a meghittség így sincs kizárva, csak épp spórolunk egy órát, amit tölthetünk lecke ellenőrzével, meséléssel, párunkkal, vagy uram bocsá' magunkban egy kád forró vízben.

Őszi vitaminbombák >>

Egészséges, gyors vacsorák >>

Ha a család húsevő, felvágott helyett készítsünk húsos kenegetőket: csirkehúsból, májból, tepertőből pik-pakk összedobjuk őket. Egyben tökéletes alkalom arra, hogy a hétvégi sülthús maradékokat felszámoljuk! A körözött klasszikus kedvenc, gyakorlatilag bármivel dúsíthatjuk, és ugyanez a helyzet a legtöbb zöldséggel: karfiolból, sárgarpából, padlizsánból, cukkiniből, olívabogyóból isteni kencéket készíthetünk. Kész ömlesztett sajtok helyett készítsünk mi sajtkrémet lágyabb sajtokból, mint a feta vagy camembert. Adjunk hozzá friss fűszereket, vagy magvakat, és garantáltan senkinek nem lesz egy rossz szava sem! Ha nagyon hónap vége van, készítsünk tojáskrémet: nosztalgikus ízét mindenki imádja!

Még több villámgyors kenegető itt >>

A rovat korábbi cikkei itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?