Csodás cukkinisaláták 200 kcal alatt

Alacsony kalóriatartalmának köszönhetően a cukkini is rendszeres résztvevője lehet a fogyókúrás menünek, nem csak grillezve, hanem akár salátaként is!

10 dkg cukkini mindössze 17 kcal és 3 g szénhidrát - ennél jobbat nem is kívánhatnánk fogyókúra idején. Persze nem kell megijedni, ez nem azt jelenti, hogy egész nap cukkinit kell együnk, hanem azt jelenti, hogy a cukkini egy olyan alapanyag, amiből jó púposra pakolhatjuk a tányérunkat gyakorlatilag lelkiismeret-furdalás nélkül. Készíthetjük köretnek hús, halételeink mellé zsírszegényen grillezve, sütve de akár könnyű salátának is vacsorára!

Próbáljátok ki az alábbi 10, adagonként kevesebb, mint 200 kcal energiatartalmú salátarecept valamelyikét, keressetek hozzájuk akár zsenge sárga cukkinit, hogy még színesebb legyen a tányér!

Olvasd el!

11 csodás epres süti cukormentesen

Legújabb receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Húsmentes töltött paprika

Annak ellenére, hogy a nyári nagy melegben gyomrunk nem kívánja a túlzottan nehéz ételeket, a klasszikus magyar konyha csak relatíve kevés olyan receptet biztosít, amivel elhagyhatnánk a ...

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...