Csodás cukkinisaláták 200 kcal alatt

Alacsony kalóriatartalmának köszönhetően a cukkini is rendszeres résztvevője lehet a fogyókúrás menünek, nem csak grillezve, hanem akár salátaként is!

10 dkg cukkini mindössze 17 kcal és 3 g szénhidrát - ennél jobbat nem is kívánhatnánk fogyókúra idején. Persze nem kell megijedni, ez nem azt jelenti, hogy egész nap cukkinit kell együnk, hanem azt jelenti, hogy a cukkini egy olyan alapanyag, amiből jó púposra pakolhatjuk a tányérunkat gyakorlatilag lelkiismeret-furdalás nélkül. Készíthetjük köretnek hús, halételeink mellé zsírszegényen grillezve, sütve de akár könnyű salátának is vacsorára!

Próbáljátok ki az alábbi 10, adagonként kevesebb, mint 200 kcal energiatartalmú salátarecept valamelyikét, keressetek hozzájuk akár zsenge sárga cukkinit, hogy még színesebb legyen a tányér!

Olvasd el!

11 csodás epres süti cukormentesen

 1. 1.

  Török cukkinisaláta Gazientep módra

 2. 2.

  Joghurtos sült cukkini saláta

 3. 3.

  Kapros cukkinisaláta

 4. 4.

  Thai majdnem uborkasaláta

 5. 5.

  Cukkini saláta

 6. 6.

  Cukkinisaláta fetával

 7. 7.

  Mentás cukkinisaláta

 8. 8.

  Cukkinisaláta pussycat konyhájából

 9. 9.

  Mediterrán zöldségsaláta

 10. 10.

  Mentás-joghurtos cukkinisaláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!