Brunch - az ebédnek is beillő reggeli

A hétvégék, vagy különleges esetekben akár a lustálkodós délelőttök és délelőttök koronázatlan királya a brunch, ami tulajdonképpen egy ebédnek is beillő reggelit takar.

A breakfast (reggeli) és a lunch (ebéd) angol szavak kombinálásából származó brunch kifejezés késői, bőséges, sokszor társaságban elfogyasztott étkezést takar. Eredete az 1800-as évek végi Angliában gyökerezik, az Egyesült Államokban pedig az 1930-as években vált népszerűvé. Leginkább egyébként itt, az USA-ban volt jellemző ez az étkezési forma, és innen is terjedt el a világ többi részére. Általában tizenegy és dél környékén kezdődik, és kora délutánban nyúlóan ér véget.

Ma már nemcsak a tipikusan reggelire fogyasztott ételek és italok kerülnek terítékre a brunchokon, hanem különleges falatok, tapasok, húsokból, halakból készült fogások és alkoholos italok is - egyre több étteremben és szállodában várják ilyen különleges Sunday Brunch-al a vendégeket, melyek már inkább egy svédasztalos, különleges fogásokkal tarkított ebédre hasonlítanak. Mit szólnánk vasárnap kora délután egy kis bélszín carpaccióhoz, roston sült libamájhoz és némi sajtkülönlegességhez egy finom pohár pezsgő társaságában? Néha jár egy kis kényeztetés.

Persze ehhez akár ki sem kell mozdulnunk otthonról. Nézzük, milyen recepteket ajánlunk az otthon bruncholóknak!

Extra reggelik

Húsok

Halak

Sajtok

Tapasok

Italok

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Meleg előételek karácsonyra

Ha az első fogást sem hidegen tálalnád, akkor válasz valamilyen meleg előételt karácsonyra. Ezek alapból egy kicsit különlegesebbek, így biztosan elkápráztatod majd a vendégsereget velük.

Nosalty

További cikkek

Titkos, föld alatti bár nyílt az Andrássy úton

A W Budapest hotel alagsorában nyílt meg a szálloda sejtelmes hangulatú bárja, amely több fronton is biccent a főváros különleges történelme felé. Elfeledett titkok és misztikum, impozáns épületekről elnevezett koktélok várják a betérő vendégeket, érkezzenek akár az ajtón, akár az étterem mosdóján keresztül.