14 fenséges húsos fogás még a nagyböjt előtt

Idén március 2-án, hamvazószerdán kezdődik a negyvennapos böjt, amellyel a keresztények húsvétra, Jézus feltámadásának ünnepére készülnek. A nagyböjt utolsó napja pedig nagyszombat, április 16-a, ezután veszi kezdetét a húsvét. Ha tartjuk a böjtöt, még most együnk kiadós, isteni húsos fogásokat!

  1. 1.

    Csirkepörkölt rizslisztes nokedlivel

  2. 2.

    Sütőben sült olasz fasírt marinara szósszal

  3. 3.

    20 perces csirke piccata

  4. 4.

    Meatloaf, az amerikai egyben sült fasírt

  5. 5.

    Krémes, mézes-mustáros csirkemell

  6. 6.

    Házias székelykáposzta

  7. 7.

    A tökéletes kijevi csirkemell

  8. 8.

    Ízletes vadasmarha

  9. 9.

    Resztelt pulykamáj vörösborosan

  10. 10.

    Coq au vin, a vörösboros csirke

  11. 11.

    Hortobágyi palacsinta egyszerűen

  12. 12.

    Sertésszűz Budapest módra

  13. 13.

    Sajtkrémes karaj

  14. 14.

    Ázsiai stílusú mázas-ragacsos oldalas

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek