A pita a Földközi-tenger mellékének erjesztetlen lepénykenyere. A legegyszerűbb kenyérfélékhez tartozik, az eredeti recepthez csak lisztből és vízből gyúrt tésztát használtak, amit forró köveken sütöttek ki. Nagyon hasonlít a perzsa lavashra, mexikói tortillára vagy az indiai naanra. Élesztő nélkül készül, és mivel házilag is hamar össze lehet dobni, a modern konyhának is nagy kedvence. Készülhet belőle szendvics, illik salátákhoz, de szószos ételek mellé is jó tunkolnivaló. Nézzük, szerintünk mihez passzol a legjobban!
-
1.
Gyors gyros
-
2.
Zöldfűszeres hús pitában
-
3.
Tojáskrém-variációk Dacotától
-
4.
Céklás-sárgarépás és csicseriborsós pita fűszeres joghurttal
-
5.
Shakshuka ahogy eztettem készíti
-
6.
Babaganush pitával
-
7.
Tyrokafteri
-
8.
Humusz Anett konyhájából
-
9.
Falafel
-
10.
Fűszeres padlizsánsaláta
-
11.
Zalook
-
12.
Török cukkinisaláta Gazientep módra
-
13.
Adzsika