Bele a pitába!

A Konyhafőnök Junior mai adásában csicseriborsó-golyókat készítettek a kis versenyzők. Ennek szellemében 13 ízig-vérig arabos pitához illő ételt hoztunk!

A pita a Földközi-tenger mellékének erjesztetlen lepénykenyere. A legegyszerűbb kenyérfélékhez tartozik, az eredeti recepthez csak lisztből és vízből gyúrt tésztát használtak, amit forró köveken sütöttek ki. Nagyon hasonlít a perzsa lavashra, mexikói tortillára vagy az indiai naanra. Élesztő nélkül készül, és mivel házilag is hamar össze lehet dobni, a modern konyhának is nagy kedvence. Készülhet belőle szendvics, illik salátákhoz, de szószos ételek mellé is jó tunkolnivaló. Nézzük, szerintünk mihez passzol a legjobban!

  1. Gyors gyros
    adag
    Idő
    p
    Költség
    megfizethető
    Nehézség
    könnyű
    839
    Kalória
    48.6g
    Fehérje
    117.7g
    Szénhidrát
    19.7g
    Zsír
    Még több gyros
  2. Falafel
    adag
    Idő
    p
    Költség
    megfizethető
    Nehézség
    könnyű
    689
    Kalória
    17.3g
    Fehérje
    50.1g
    Szénhidrát
    48.2g
    Zsír
    Még több falafel

A Konyhafőnök Juniorról itt tudhatsz meg többet!

Legújabb receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Bodzasorbet

Az otthon elrakott vagy éppen boltban vett bodzaszörpöt két másik hozzávalóval és egy pofonegyszerű technikával könnyedén házi sorbet-vé alakíthatjuk. Tényleg érdemes kipróbálni, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.