Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Apró vendégváró kedvességek, amikkel biztosan te leszel a legfigyelmesebb házigazda

A vendégvárás sok munkával, de annál is több örömmel jár. Egy pár figyelmes és kedves apróság még emlékezetesebbé teszi majd a közösen eltöltött időt.

1. Tájékozódj előre az ételallergiákról

Egyre többen követnek valamilyen diétát, aminek lehetnek egészségügyi és egyéb okai is. Jó pont, ha olyan étel (is) kerül az asztalra, amit az ételintoleraciások és diétázók is meg tudnak enni. A menü összeállításakor törekedj rá, hogy a húsos fogások mellett legyenek hús-, laktóz-, és gluténmentes lehetőségek is, ha akár csak egy erre érzékeny vendéget is vársz. Biztos vagyok benne, hogy értékelni fogják az erőfeszítéseidet.

Laktózmentes fogások


2. Készülj apró harapnivalókkal is

Hiába hívjuk ebédre vagy vacsorára a vendégeket, mindig van, aki előbb érkezik, vagy éppen éhesebb, mint a többiek. Ilyenkor jól jön egy kis nassolni való. Az én kedvenceim a házi sós tévéropi – de ezt viszonylag ritkán van időm megsütni, pedig nem bonyolult – , a mártogatós szószok zöldségekkel és a mindenféle natúr, sómentes magok.

Vendégváró falatok:


3. Wi-Fi kódot mindenkinek

Társaság ide vagy oda, de internet nélkül már szinte társaságba se mennek sokan. Hosszabb bandázáskor elsők között merül fel az “és mi a Wi-Fi jelszavatok?” kérdés, amit akár meg is előzhetsz, ha kezed ügyében tartasz egy papírt a jelszóval.

4. Készíts reggelit

Ha a vendégek nem csak felugranak, hanem nálatok töltik az éjszakát is, akkor a reggelikészítés egy újabb lehetőség a kedveskedésre. Van aki sósat, mások édeset kívánnak reggel. Kávé vagy tea? Zabkása vagy szendvics? Tájékozódj előre, hogy ki mit szeret a legjobban és ébredés után lepd őket meg vele.

Reggeliötletek:


5. Tegyél virágokat mindenhová

Beismerem, hogy az átlagosnál nagyobb a lelkesedésem, ha virágokról van szó, de szeretem azt hinni, hogy ez másoknak is éppen annyira feldobja a napját, mint nekem. Ha hosszabb vagy rövidebb időre vendégeket várok, mindig gondoskodom róla, hogy a lehető legtöbb virágot rejtsem el a lakás apró részeibe. Filléres tétel, ha mindezt hazai termelőktől származó idényvirágokkal teszed, vagy éppen a kertben lévő készletből gazdálkodsz, de sokkal otthonosabb, ápoltabb lesz a tér.

6. Törölköző és egyéb fürdőszobai csecsebecsék

Utazáskor az egyik legnagyobb helyet a törölköző és a pipere cuccok foglalják el a bőröndben vagy táskában. Engem mindig elvarázsol, ha vendéglátónk helyettünk gondoskodik ezekről, mert így sokkal több hely marad a táskában a teljesen felesleges ruhadaraboknak, amiket úgysem vesz fel az ember. Arról nem is beszélve, hogy valamilyen különös oknál fogva szeretem más fürdőszobai szépítőszereit kipróbálni, persze csak engedéllyel. Nem egyszer fordult már elő, hogy egy tesztkrémezésből, vagy egy kósza “talált” samponból örök kedvenc, és a piperepolcunk állandó tagja lett.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!