12 almás sütemény, amit idén ősszel nem hagyhatsz parlagon

Persze, hogy az ősz szinte minden hétvégéjére kerül egy-egy almás sütemény: gyakran sütünk az olcsó gyümölccsel, de vajon elég változatosan-e? Ha az alábbi recepteket kipróbáljuk, biztos nem fogunk unatkozni.

Nagyon sok minden belefér az „almás sütemény” kategóriájába: pite, rétes, crumble és még sorolhatnánk. Imádjuk ezeket az édességeket is a maguk fűszeres ízesítésével, omlós vagy éppen ropogós tésztájával... de néha nem érezzük úgy, hogy várnak ránk más receptek is a klasszikusokon túl? Ha a kérdésre igennel válaszoltunk, süssük meg idén ősszel az alábbi őszi sütemények (mind)egyikét!

  1. 1.

    Fűszeres almás béles tejfölös tésztával

  2. 2.

    Almahabos linzer

  3. 3.

    Almás-mákos pite

  4. 4.

    Almás tekercs fahéjas-mascarponés krémmel

  5. 5.

    Almás piskóta tejfölös krémmel

  6. 6.

    Almás-fahéjas, túrós sütemény

  7. 7.

    Almás kosárkák a muffinsütőből

  8. 8.

    Almás-túrós lepény Redy konyhájából

  9. 9.

    Almarózsa pite

  10. 10.

    Pudingkrémes almatorta

  11. 11.

    Almáspite-torta

  12. 12.

    Muravidéki gibanica

Még több almás sütemény vár itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek