süteményrecept

3 észbontó fügés sütemény, ha már herótod van a lekvárfőzéstől

Az egyik legszebb probléma, amikor az ember már nem tud mihez kezdeni a kertjében termő gyümölccsel. A füge külön kihívást jelent ebben a témakörben, ugyanis ősszel olyan bőséges termést produkál (ráadásul a nyár után második alkalommal), hogy háziasszony/úr legyen a talpán, aki azt be tudja főzni. Vagy süteménybe sütni: például az alábbi háromba.

Lakos Benedek

A fordított pite nem csak az almáé – Így süsd...

Omlós, aranybarnára sült tésztaréteg, rajta karamellizálódott, ragacsos gyümölcsdarabok: a fordított piték nem csoda, ha ellopják a süteményrajongók szívét, hiszen oly’ különlegesek, mégis pofonegyszerű őket elkészíteni. Nem mindennapi mivoltuk pedig abban is megnyilvánul, hogy a gyümölcsökön kívül zöldségekkel is ugyanolyan finomra sülhetnek.

Lakos Benedek

5 multifunkciós tészta/massza, amiből többféle étel is születhet

Biztosan esett már úgy, hogy egy recept készítése közben rácsodálkoztunk, hogy „jé, ez szinte majdnem ugyanolyan, mint az a másik!” És tényleg: a különböző tészták és masszák világában abszolút vannak átjárók, olyan receptek, amelyekkel két legyet üthetünk egy csapásra. Vagy egy gusztusosabb hasonlattal élve két süteményt. Kenyeret. Bármit.

Lakos Benedek

Őszi kerül bele, mégis a nyár utolsó csókja ez a...

Valamiért mindig nyár végén megtörténik, hogy elfog a nagy pudingsütési vágy: tavaly is nagyjából ilyenkor készítettem el a klasszikus brit édességet, akkor a kertben szedett bodzabogyókkal. Idén őszibarackkal és szederrel támadok, és még mennyi minden mással! Aki kiváncsi, olvasson tovább!

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

További cikkek