Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A 9 legjobb és legkedvesebb kelttészta-receptünk

Ezekkel nem foghatsz mellé, válaszd ki a kedvencedet, és süsd meg hétvégén, amikor időd is van kelt tésztát készíteni!

Bár már jó ideje nem eszem fehérlisztből készült ételeket, azt hittem, az idő múlásával majd egyre kevésbé hiányzik – hát ez nem jött be. A kelt tészta az a dolog, amire isteni étekként tekintek: könnyű, puha, picit ragacsos, légies, és cukorral, sodókkal elképesztő élmény. Jöhet a kalács, az aranygaluska, mindet imádom, és bár már nem készítem őket gyakran, kutatok az új elkészítési variációk után. 

Tuti tipp:

Nagyon fontos, hogy minden alapanyag szobahőmérsékletű legyen, se túl hideg, se túl meleg! Készülj fel előre, a kelt tészta időt és figyelmet igényel.

Praktikák a jó kelt tésztához:

Vegyük is át a legfontosabbakat a biztonság kedvéért: élesztőt felfuttatni csakis langyos (kézmeleg) folyadékban, egészen pontosan tejben szabad, ha túlforralod, akkor kampec, az élesztő nem fog feljönni. Ehhez mindig kell egy fél teáskanál cukor, tényleg nem több, és hagyni kell időt az egésznek, hogy elkezdhessen dolgozni, ez minimum 10 perc legyen.

A jó kelt tésztában az élesztőt kétszer is megfuttatják, ettől lesz igazán könnyed a végén az eredmény. Kihűlt tűzhely, radiátor közelében lehet siettetni a folyamatot, van, aki a kihűlt sütőt használja ugyanerre. Nagyon figyelj, nehogy a melegen túlkeleszd a tésztádat, ha a nyers tésztagombócod sokszorosa nőtt, akkor túlkelt a tésztád! Nem javaslom ez esetben a margarin használatát sem, meg sem közelíti a légies kelt tészta illúzióját az ezzel készült recept.

Ahogyan az is fontos, hogy szitáld át a lisztedet, pár perc plusz, viszont egyenes út az eddigi legjobb kelt tésztád felé.

Íme, a legjobb kelt tészták:

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!