10+1 nagyon krémes SAJTTORTA, amiből enned kell egy szeletet

A sajttorták legjava, egy helyen összegyűjtve - még a nyár vége előtt próbáld ki valamelyiket!

Valószínű, hogy a sajttorta az egyik legjobb dolog, ami valaha az emberiséggel történt. Zsíros, cukros, akár gyümölcsös réteg csücsül az omlós vajas, kekszes alapon, és még különösebb konyhai jártasság sem kell az elkészítéséhez (oké, némi gyakorlat nem árt). Még sütés nélküli receptek is léteznek hozzá, így az biztosan nem lehet kifogás, hogy nem akarjuk bekapcsolni a sütőt, ráadásul igazi nyári édesség.

Tudtad?

A sajttorta valószínűleg az ókori Görögországból származik. Már a gladiátoroknak is ezt szolgálták fel a versenyek előtt, hogy kellő energiával tudjanak nekivágni a küzdelemnek, de a kor menyasszonyai is ezt sütötték a vendégseregnek. Görögországban alapvetően mézet használnak a sajttortához, és eredetileg egy sótlan görög sajtból, anthotyrosból (kecsketejből) készítették, ricotta hozzáadásával. A sütés nélküli verziót már az amerikaiak fejlesztették ki, a krémsajtos receptek is tőlük terjedtek el az egész világon.

Szerintünk ezeket a recepteket érdemes kipróbálnod, legyen szó szülinapról, vendégségről, vagy csak egy sima szombat délutánról!

Ezek a legjobb sajttortáink:

  1. 1.

    Expressz sajttorta

  2. 2.

    Fekete erdei sajttorta

  3. 3.

    Áfonyás sajttorta a konyha világától

  4. 4.

    Vaníliás sajttorta lime-os eperraguval

  5. 5.

    Karamellás sajttorta aureliavadaszan konyhájából

  6. 6.

    Málnás sajttorta sütőben sütve

  7. 7.

    Hűsítő citromkrémes sajttorta

  8. 8.

    A legegyszerűbb sajttorta fehércsokival

  9. 9.

    Joghurtos-limeos sajttorta

  10. 10.

    Nutellás sajttorta Tomatotree konyhájából

Ezeket olvastad már?

Még több sajttortarecept ITT!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!