9 hűsítő gyümölcsleves cukor nélkül

Színes, frissítő és még folyadékként is beszámítható. Gyümölcsleves, a kánikula túlélésének pillére.

Ti bírjátok még a meleget? Én már nem. Az evés már inkább csak csipegetés, meleg ételt szinte nem kívánok. Segít, hogy a héten a gyerekek sincsenek itthon, úgyhogy főznöm sem muszáj.

Folyadékból persze bármennyi jöhet, és ilyen tartós hőség idején a változatosság különösen fontos, hogy biztosan meglegyen a napi folyadékmennyiség. Igyunk sok vizet, citrommal, fűszerekkel ízesített frissítő italokat, és jöhetnek a hűsítő, hidegen is fogyasztható gyümölcslevesek is, ilyenkor ezek is segítenek a folyadékpótlásban. Ehhez adok most 11 ötletet, ráadásul cukormentesen!

Olvastad már?

A kánikula legnagyobb veszélye

 1. 1.

  Hideg nyári fahéjas-kókuszos barackleves

 2. 2.

  Nektarin-krémleves

 3. 3.

  Őszibarack krémleves Kif Lee konyhájából

 4. 4.

  Hideg joghurtos gyümölcsleves

 5. 5.

  Citromkrémleves Évi néni konyhájából

 6. 6.

  Light erdei gyümölcsleves

 7. 7.

  Vaníliás gyümölcsleves Vecától

 8. 8.

  Körtekrémleves Évi nénitől

 9. 9.

  Jegelt dinnyeleves tokaji borral ízesítve

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Szuperül néznek ki! Tegnap megvolt a nagy bevásárlás a Prímában, úgyhogy még a hét folyamán elkészítem valamelyik gyümilevest! :) Csak tudjak közülük választani... :D

Címlapról ajánljuk

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ennek a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.

Hering András

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.