8 étel, amit ne rendelj az első randin

Adunk pár tanácsot arra vonatkozóan, hogy éttermi randi esetén mivel mehetsz biztosra, és mi az, amit mindenképpen jobb, ha elkerülsz!

Amerikai szaftos tarja receptje

Ha az első randi programja közös vacsora lesz, jó, ha néhány ételt elkerülsz… A HuffingtonPost vicces összeállításában olyan ételeket gyűjtött össze, melyeket azok “mellékhatásai” miatt jobb elkerülni. Ilyenkor a legapróbb mozdulatainkat is figyeli a másik fél, és ha ez még nem lenne elég indok felfokozott érzelmi amplitudónkra, akkor nem árt arra is odafigyelni, hogy mit rendelünk, mert akármennyire is szeretjük a fokhagymás kenyeret, lehet, hogy a másik fél nem fog örülni az átható bukénak. Persze a lista csak félig komoly, de megfontolásra érdemes!

1. Fokhagymás kenyér: a föntebb már szóba hozott pékáru igazi randigyilkos, de érvényes ez minden, az illatos gerezdekkel elkészített fogásra. Nem kell ide sok magyarázat, ha számítasz rá, hogy a randi során/végeztél közelebb kerülhettek egymáshoz, akkor ne (se!) rendelj fokhagymásat!

2. Borda: tény és való, hogy imádjuk mi is, de az első randin nem kéne magad degeszre tömni vele: egyrészt nagyon eltelít, álmosít, másrészt egy jó barbecue szósztól merő ragacs leszel. Menj biztosabbra.

3. Noodle: az ázsiai tésztaleves egy csomó egzotikus hozzávalót tartalmaz, ami irritálhat, de ha biztos vagy magadban, netán mindketten ezt rendeltek, akkor hajrá, előre a közös ramenre!

4. A legdrágább fogás az étlapon: egyszerűen csak ne. Nem elegáns...

5. Pesto: egyrészt azért ne, mert a pestoban nagyon intenzív illatú összetevőket válogatnak össze, másrészt azért ne, mert a sok, apróra vágott zöld színű fűszernövényből egy néhány könnyen a fogunkra ragadhat… nem túl esztétikus, viszont komikus.

6. Tequila: a rövidek egyszerűen nem randira valók. Ha minden nagyon rosszul alakul a randin, akkor utána egy baráttal esetleg leguríthattok belőle egyet.

7. Bab: talán magyaráznunk sem kell. Randizol.

8. Fasírt: hasfájás, eltelés, puffadás. Óvatosan.

(via HuffingtonPost)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek