Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai szaftos tarja

Amerikai szaftos tarja
Amerikai szaftos tarja
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (73)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rendkívül finom, omlós, szaftos.

A Párom kedvence a tarja, neki szerettem volna kedveskedni ezzel az étellel.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsiben sült tarja, amerikai sült tarja, sült sertéstarja
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarját kb másfél centis szeletekre vágjuk. A széleit több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Borsozzuk.
  2. A ketchupot összekeverjük a worchestershire szósszal, mustárral és az olajjal. A hússzeletek mindkét oldalát megforgatjuk benne, majd hűtőbe tesszük 1-2 éjszakára.
  3. Felhevítünk egy kevés zsiradékot,besózzuk a húsokat, majd oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük. Egy tepsibe tesszük, és 150 fokos sütőben 45 percig sütjük. Félidőben forgassuk meg!
  4. A fokhagymát összenyomjuk, bekenjük vele a húsok tetejét. 5 percre visszadugjuk a sütőbe.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 241
össznézettség: 425 299
elküldve: 152
receptkönyvben: 4 783
elkészítve: 485/485
Facebookon megjelent: 6

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

Hozzászólások (73)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

berky
berky Thu, 2017-11-02 08:58

Kedves Mercedes!
Szuper a recept, köszönöm!
Ági

samsamu
samsamu Tue, 2016-10-25 13:51

Ez nagyon szép és csábító... Én Amerikában, azaz Kanadában élek, de fogalmam sincs milyen néven keressem a tarját. Meg tudnád mondani?

Jocoo79
Jocoo79 Wed, 2016-03-02 10:53

Persze ,hogy levet ereszt 30 perc sutess utan..... Én a tarját 7-10 percig sutom maximum. Na akkor omlos lesz.

Nyuckuli
Nyuckuli Sun, 2016-02-21 15:33

Én is elkészítettem, nagy sikert arattam vele. Köszönöm a receptet :)

liana001
liana001 Wed, 2016-02-17 15:31

Múlt vasárnap megsütöttem ezt a husit, nagyon finom és puha lett! Kicsit átvariáltam a receptet, mivel cukorbeteg is van a családban, így ketchup helyett natúr paradicsompüré került bele kicsit megfűszerezve. Sok ideje nem volt pácolódni, de ízletes lett így is. :-)

vmzsuzsa
vmzsuzsa Fri, 2016-01-01 15:23

Nagyon jó a recept, kifejezetten OMLÓS lett a hús. Annak ellenére, hogy csak 4 órám volt a pácolásra. Köszi a receptet. Azt hiszem a tarját csak így fogom elkészíteni máskor is. Zsuzsa.

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Tue, 2017-11-28 19:19

Igen,nagyon finom omlós lesz ezzel a technikával készítve,nálunk is abszolút kedvenc.
Örülök,hogy neked is bevált. :)
Üdv!
Mercedes

magducika
magducika Sat, 2015-10-03 11:57

Megsütöttem, de nekem is levet engedett a sütőben, pedig a serpenyő nagyon forró volt. Zsírjára sütöttem, kb. még 30 percet 200 fokon, és így is nagyon finom, omlós, belül szaftos maradt.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2015-08-19 01:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.08.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

szisza00
szisza00 Fri, 2015-06-19 18:55

Szia! Azt szeretném megkérdezni hogy ha időtakarékossàgra vagyok kényszerülve megcsinàlhatom e úgy hogy reggel pàcolom este lepiritom és reggel pedig csak mehet a sütőbe,szerinted ez rontana a végeredményen?

DaniLili
DaniLili Wed, 2015-05-20 12:53

Nagyon szeretném elkészíteni ezt az ételt, mert nagyon jól hangzik/néz ki és a kommentek is felbátorítottak, de sajnos nincs itthon Worcestershire szószt , mivel lehetne helyettesíteni vagy esetleg hagyjam ki? :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2015-04-30 01:17

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.04.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

gszökemarcsi
gszökemarcsi Sun, 2015-04-26 15:23

Kedves Mercédesz!
A recept szerint sütöttem a serpenyőben a húst, mégis a tepsiben levet eresztett és inkább főtt mint sült. Kicsit rágós is lett. Mit ronthattam el?
Üdv: Marcsi

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2015-04-27 13:47

Szia!
Nem tudom mi lehetett a baj,a serpenyő tűz forró volt?
Mert akkor marad igazán a húsban a nedvesség.
A tepsiben a hús inkább párolódik amúgy is,mint sül,mert ebben a receptben ugye alacsony hőmérsékleten készül,és pont ettől lesz jó omlós a hús.
Üdv:Mercedes

gszökemarcsi
gszökemarcsi Sun, 2015-04-26 14:47

Kedves Mercédesz!
A receptnek megfelelően készítettem a húst, de nem lett az igazi.A sütőben levet engedett és inkább főtt,mint sült. Kicsit rágós is lett. Vajon mit ronthattam el? A serpenyőben szépen megsütöttem. Az ízesítése finom volt!
Üdv:Marcsi

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2015-03-24 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.03.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Koni08
Koni08 Mon, 2015-02-23 18:31

Szia Mercedes, a fotón látom, hogy valamilyen fűszeres burgonyát tálaltál mellé. Leírnád, hogy azt milyen eljárással készítetted? :) hogy hűen készíthessem el a husit! köszi

Séfmester
Séfmester Mon, 2015-02-02 18:04

Hát ennek az Amerikai sülhúsokhoz semmi köze sajna. Talán a szósz! A másik, hogy ki találta ki ezt a "omlós hús" kifejezést? Szerintem omlós csak a süti lehet! A hús esetleg puha. Továbbá......egy amerikai se süti a húst 50 percig!!!!

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2015-02-02 18:38

Kedves séfmester!
Köszönjük szépen a roppant hasznos hozzászólásodat.
Teljesen egyértelmű,hogy a fűszerezése miatt kapta a címét.
A húsok alacsony hőfokon,hosszú ideig történő sütésénél omlós lesz a hús,mivel Te nem alkalmazod ezt a technikát,valószínű azért sem tudod,hogy milyen egy omlós hús,ami annyit jelent,hogy szétolvad,szétomlik az ember szájában.
Az amerikaiak nem sütnek húst 50 percig?Ja,akkor a barbecue fogalmát sem ismered valószínű...

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Wed, 2014-09-17 17:52

Kedves Mercedes!
Már sokadszor készítem, számomra ez a legfinomabb tarja amit valaha ettem, azóta csak így készítek tarját. :) Hálás köszönet a nagyszerű receptért! Legutóbb kevertem a pácba barbecue szószt a ketcup mellé, az sem rontotta el:)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2015-02-02 18:41

Szia!
Örülök,hogy ízlett :)
Bátran lehet variálni a fűszerezését is.
Köszönöm,hogy írtál!
Üdv:Mercedes

Dikolau
Dikolau Sat, 2014-08-30 20:06

Már másodszorra készítem, nagyon finom, tényleg puha és ízletes a husi. A sózás viszont fontos, mert maga az öntet édeskés ízt ad neki. Köszönjük a receptet :-)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Thu, 2014-09-04 08:38

Szia!
Aki nem szereti az édesebb húsokat az bátrabban sózzon.
Viszont van aki kifejezetten édeskésen szereti.
Egyébként magam is megsózom jól,jobban szeretem a sós ízt,mint az édeset :)
Üdv:Mercedes

460
sertéstarja 60 dkg
ketchup 2 ek
dijoni mustár 2 teáskanál
napraforgó olaj 3 ek
worcestershire-szósz 1 ek
citrombors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint