7 nap, 7 étel – Őszies ételeket főzünk, gyorsan, kevés pénzből

Az ősznek rengeteg csodás íze van, és ezekkel ilyenkor érdemes főzni, mert komfortos, melengető levesek, egytálételek és tészták születhetnek belőlük. Ezt fogjuk tenni a héten, gyorsan és kevés pénzből.

Az ősz nemcsak a lassan bekúszó hidegről és a levélhullásról szól, hanem a kellemes, komfortos ízekről is, amelyek az évszakkal járnak. A gomba, a karfiol, az alma mind elhozzák a megfelelő hangulatot, melléjük pedig aromás fűszerek társulnak, hogy teljessé tegyék az élményt. Persze a praktikusságnak is marad hely: gyors, olcsó ételek születhetnek ebben az őszi kavalkádban, nézzük, mi a menü!

HÉTFŐ

Almás csirkenyársak

Ugyan a nyár grillpartijait idézi ez a fogás, mégis egészen őszies hangulatot áraszt a sült alma és hús kombinációja. Vigyük tovább ezt a vonalat: fűszerezzük a nyársakat kakukkfűvel, rozmaringgal, és tálaljuk krémes krumplipürével.

KEDD

Pirított gomba karfiolgaluskával

A pirított gombás karfiolgaluska receptjéért kattints a képre!

Bizony, a karfiolból is lehet galuska, mégpedig milyen isteni galuska. Mellé pirított gombák társulnak, és az így születő recept egy hamisítatlan őszi ízbomba.

SZERDA

Gombás-csirkés pappardelle

Gyors tészta érkezik, mégpedig tejszínesen-krémesen, gombával és csirkével. Jól fogunk lakni vele, nem fogunk vele sokat bajlódni, ezért mindenképpen megéri a dolog.

CSÜTÖRTÖK

Csirkemell Dubarry módra füstölt sajttal

Ezen a klasszikus Dubarryn rengeteget dob a füstölt sajt jelenléte, amitől sokkal ősziesebb ízt is kap a fogás. Tálaljuk rizzsel, élvezzük a puha karfiol és az omlós hús keringőjét.

PÉNTEK

Kényeztető burgonyás lángos

A kényeztető krumplis lángos receptjéért kattints a képre!

Pénteken süssünk egy nagy adag lángost, de nem akármilyet, hanem krumplisat! Gyors sütés olajban, majd forrón fogyasztás, utána lusta döglődés a kanapén. Jól hangzik?

SZOMBAT

Egészben sült citromos csirke

Egy egész csirkét megvenni gazdaságosabb, mint a külön csirkerészeket, ráadásul egy igazán kiadós ebédet rittyenthetünk belőle (sőt, még a maradékokat is felhasználhatjuk). Süssük citromosan, dobjunk mellé krumplit, zöldségeket!

VASÁRNAP

Klasszikus magyaros gombaleves vajgaluskával

A klasszikus gombaleves receptjéért kattints a képre!

Töltsük a vasárnapot ezzel a húsmentes, de mégis borzasztóan laktató levessel: mindössze egy óra alatt megfő, és az egész család örülni fog neki.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is próbáld ki:

Legújabb receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

24 órás gyógyító csontleves

A csontleves vagy erőleves egy gazdag, tápanyagokban dús leves, amelyet lassú főzéssel készítünk csontokból, zöldségekből és fűszerekből. Minél tovább főzöd ezt a tápláló ...

Címlapról ajánljuk

Így készíts gyógyító, 24 órás erőlevest, hogy minden cseppje aranyat...

Az erőleves, vagy más nevén csontleves, egy igazi szuperétel, amely évszázadok óta az egészségtudatos konyhák egyik alapköve. Nemcsak ízgazdag és tartalmas, hanem tele van értékes tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, az ízületeket és az emésztést. De mi a titka a tökéletes csontlevesnek? Hogyan érhetjük el azt a gazdag, kocsonyás állagot és mély ízvilágot? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat és főzési trükköket!

Hering András

„Most, ha valaki séf akar lenni, híres akar lenni. Bennem...

Tavaly év végén Madrid, London és Doha után Budapesten is megnyitotta BiBo nevű éttermét Dani García, a három Michelin-csillaggal kitüntetett spanyol sztárséf. A Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes tetején található rooftopbár és étterem étlapján García igyekezett a spanyol tradíciókat a magyar stílussal ötvözni, hogy a hazai és nemzetközi vendégek egyaránt új ízélményeket fedezhessenek fel a tolmácsolásában. Olvassátok Dani Garcíával készült friss interjúnkat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...