7 nap, 7 étel – Szaftos és laktató, gyors egytálételek minden napra

Ezen a héten sem hagyunk titeket gyors, egyszerűen elkészíthető ételek nélkül. A kulcsszó most is a praktikum: ezúttal szaftos egytálételeket ajánlunk nektek.

Bajban vagy a főzéssel, és a munkából hazaérve nincs ötleted, mi legyen a vacsora vagy a másnapi ebéd? Segítünk, íme hét laktató fogás, minden napra!

HÉTFŐ

Kókuszkrémes zöldborsófőzelék Főzelékes Feritől

Katt a képre a receptért!

A főzelékek mindig megosztóak, néha el sem hisszük, hogy létezik belőlük ehető verzió. Szatmári Feri régóta cáfol rá erre a feltevésre. Ezt az isteni borsófőzeléket feltétlenül készítsd el! A teljes receptért kattints ide!

KEDD

Mentes rakott krumpli

Rakott krumpli mentes módra, hogy ne csak a mindenevők élvezzék a másnap is szaftos maradékmentő fogást. Semmi olyat nem spóroltunk ki belőle, ami az eredeti recepthez ne kellene, csak mindent lecseréltünk egy alternatív verzióra. A tofuval, vegaföllel és növényi sajttal megpakolt rakottasról senki meg nem mondaná, hogy vegán. A teljes receptért kattints ide!

SZERDA

Reteklevélpesztós zöldségtészta

Kattints a képre a receptért!

A friss reteknél aligha van jobb tavaszi zöldség, amelyet a reggelihez vagy a vacsorához tálalhatnánk, az emberek nagy része azonban legtöbbször csak a zöldség fehér-rózsaszínben pompázó gumójának felhasználására összpontosít, a retek levele általában már a zöldségesnél a kukában végzi. Kattints ide a teljes receptért!

CSÜTÖRTÖK

Céklás rizottó fűszeres, diós morzsával

Kattints a képre a receptért!

Nemcsak a színe, de az íze is csodálatos ennek a céklás rizottónak, ami bár vegán, de a belerejtett zöldségnek hála roppant laktató. A tetejére csodás, ropogós morzsát is készítettünk, így a textúrák is tökéletes egyensúlyban vannak. Aki szeretné, nyugodtan cserélje le az alaplé egy részét borra! Kattints ide a teljes receptért!

PÉNTEK

Egészben sült brie

Kattints a képre a teljes receptért!

Kitűnő péntek esti könnyed vacsora vagy vendégváró, ha egy borozós estére készülsz a barátokkal. Pikk-pakk elkészül, jó minőségű, friss kenyérrel tálalva pedig garantált élmény. A teljes receptért kattints ide!

SZOMBAT

Olaszos paradicsomos burgonya

Kattints a képre a receptért!

Ez a recept inkább a rakott burgonyára hasonlít, kicsit egyszerűsítve, hiszen elég azt a sok burgonyát meghámozni, ne kelljen még az előfőzési időre is várni! Parmezánból sosem elég, minden sorba szórjunk duplán belőle! A teljes receptet itt találod!

VASÁRNAP

Könnyű rakott kel

Kattints a képre a teljes receptért!

A rakott kel, ami kell neked, ha valami igazán tejfölösre és szaftosra vágysz. A jól bevált, megszokott ízeket egyszerű megbolondítani valami újdonsággal, hogy ne mindig ugyanolyan formájukban kerüljenek az asztalra. Legyen szó egy kis csípősről, sajtról vagy épp egy jó öntetről, a rakott kel mellé mindegyik remekül passzol. Kattints ide a teljes receptért!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgalmas recept, ami csak arra vár, hogy kipróbáld:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek