8 nap, 8 nagyon különböző fogás, amivel készülhetsz a húsvétra

Erre a hétre vegyesen kínálunk nektek mindenféle fogást, hogy készülődni tudjatok a húsvéti hosszú hétvégére. Jöjjenek a húsmentes, böjti ételek, hétvégén pedig a mennyei ünnepi lakoma legfinomabb szereplői!

Hogyan érdemes felkészülni a hétvégi ünneplésre? Még tart a nagyböjt, éppen ezért igyekszünk nektek könnyed, húsmentes ételeket ajánlani a hét elejére, mutatunk viszont néhány olyan receptet is, amelyeket már a hétvége előtt is elkészíthettek a húsvétra készülvén.

HÉTFŐ

Ecetes lila hagyma

Kattints a képre a receptért!

Ez az egyszerű savanyúság kitűnő kísérője lesz a húsvéti falatoknak, ízével nem lehet betelni. Gyorsan elkészíthető, csupán almaecet, víz, cukor és némi fűszer kell hozzá. Imádni fogod, ráadásul sokáig eláll, a teljes receptet ide kattintva találod meg!

KEDD

Kecskesajtos-bébispenótos tojásos nokedli

Kattints a képre a receptért!

Laktató, könnyen elkészíthető, húsmentes – a tojásos nokedli újragondolt változatához remekül passzol hétfői ajánlatunk, de egy finom ecetes zöldsalátával is briliáns ebéd vagy vacsora lehet belőle. A teljes receptet itt találod!

SZERDA

Magyaros répafasírt

Kattints a képre a receptért!

Még egy recept, ami kiválóan illik a böjti menübe, azonban könnyen lehet, hogy húsvétkor is nagy sikert fog aratni, ugyanis legalább olyan finom, mint a darált húsos változat, ráadásul hidegtálak mellé is nagyszerűen passzol. Már csak pár nap a nagy lakomáig, ezt az időszakot fél lábon ugrálva is kibírjuk! Kattints ide a teljes receptért!

CSÜTÖRTÖK

Spagetti aglio e olio aszalt paradicsommal és rukkolával

Kattints a képre a receptért!

A hét utolsó munkanapját (juhhé!) egy gyors tésztaétellel zárjuk, melynek zsenialitása éppen egyszerűségében rejlik. Fokhagyma, aszalt paradicsom, rukkola, olívaolaj valamint tészta – és kész is a híres aglio e olio! A teljes receptet itt találod!

PÉNTEK

Ropogós kenyér kovász nélkül

Kattints a képre a receptért!

Mától belevágunk a húsvéti finomságok előkészítésébe, elsőként íme oldalunk egyik legfinomabb kenyere, amire megérni vári! A kenyérkészítésnek megvan a maga varázsa, és aki egyszer rákap az ízére, az biztosan nem fog tudni betelni vele. A jó ropogós kenyér készítése bizony időigényes művelet, odafigyelést és törődést követel, de higgyétek el, megéri! Kattints ide vagy a képre a teljes receptért!

SZOMBAT

Céklás húsvéti kalács

Kattints a képre a receptért!

Egy sokfonatú húsvéti kalács már önmagában is igen impozáns látványt nyújt a hófehér abrosszal leterített ünnepi asztal közepén. Számos gyönyörű fonott kalácsunk közül most ezt szeretnénk megmutatni nektek, mely nemcsak szép és puha, de ízletes is, aki pedig attól félne, céklaízű lesz a végeredmény, annak előre szólunk, nincs mitől tartania! A teljes receptet itt találod!

VASÁRNAP

Húsvéti főtt sonka

Kattints a képre a receptért!

A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért képtelenség lenne egy tökéletes receptet kihirdetni, hiszen innentől már ízlés kérdése az, hogy milyen hosszú ideig főzzük, vagy hogy mennyi hozzávaló kerül bele a főzővízbe. Receptünk jó kiindulópont, hogy rátalálj a saját, jól bevált technikádra. Jó kísérletezgetést kívánunk ezzel a recepttel!

HÉTFŐ

Rózsavizes női szeszély cupcake

Kattints a képre a receptért!

Nem maradhatunk édességek nélkül ezen a csodás ünnepen. Most ezt a gyönyörű, újragondolt női szeszélyt ajánljuk a figyelmetekbe, melynek különleges íze és megjelenése garantálja, hogy egy darab nem marad belőle keddre. A teljes receptért kattints ide!


További húsvéti receptek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek