6 zöldség, amiből simán chipset süthetsz otthonra

Kiváltanád a hagyományos burgonyachipset a filmnézéshez, de nem tudod, hogyan? Ezek a zöldségchipsek meg fognak győzni!

Ki ne szeretné a chipseket? A sós, ropogós burgonyaszeletekkel leülni egy film elé igazi kikapcsolódás, viszont az egészségünknek és a testsúlyunknak nem teszünk jót, és bizony az esti chipses nasizások hamar meglátszanak, a nadrágjaink meg szűkebbek lesznek.

Tudunk jobb alternatívát az olajos burgonyaszirmok helyett - a zöldségekből házilag, lehetőleg SÜTŐBEN sütött vékony szeletkék nem csak finomak, de sokkal kevesebb kalóriával terhelik meg a szervezetedet. Elkészítésük sem atomfizika: adunk pár tippet, milyen zöldségekből, hogyan érdemes sütni, és persze nem felejtjük el, hogy a mártogatósok is dukálnak a ropogtatnivalókhoz!

Édesburgonya

Sokkal jobb a testednek a hagyományos burgonyához képest, az élmény pedig nagyon is hasonló a hagyományos chips-hez! Vágd vékony szeletekre, és addig süsd őket, amíg szép halványbarna színt nem kapnak a szeletkék. Humusszal és salsával fejedelmi, de bármilyen, ízlésed szerinti szósszal kombinálhatod. A szeleteléshez használj hámozót!

Kelkáposzta

Furcsának tűnik, nem igaz? Hogy lehetne ebből chips-et készíteni? Amíg nem próbáltad, nem tudod, mit hagysz ki. Szépen válaszd le a leveleket, távolítsd el a torzsát, arra nem lesz szükséged, mosd meg jó alaposan a leveleket, vágd őket apró darabokra. Locsold meg olívaolajjal, sütőpapíron, 180 fokon mehet is a sütőbe!

Spenót

Fogadjunk, hogy erre sem gondolnál, ha egészséges nasiról beszélünk! A spenót igazi nagyágyú, ha leveles zöldségekről van szó, 7-10 percre told be sütőbe, olívaolajjal átforgatva, a végén küldd még egy kis frissen facsart citromlével! Isteni lesz!

Sárgarépa

Mindenki ismeri a bulikban nyers sárgarépát ropogtató embert, akiről biztosan tudható, hogy ügyel az alakjára - holott a répát meg is sütheted! Ugyanúgy hámozóra lesz szükséged a szeleteléshez, figyeld, ahogy a sütőben finom ropogósra sülne a szeletkék. Saláták megbolondítására és levesfeltétként is nagyon jó!

Cékla

A cékla sok embernél mumus, kesernyés íze nem mindenkinek jön be, az agyonfőzött, cukros savanyúság meg különösen megosztó. Ha eddig nem szeretted, a vékony céklaszeleteket süsd meg, és figyeld, milyen édeskéssé válik az íze ennek az A-vitamint, folsavat, cinket, vasat is tartalmazó zöldségnek!

Cukkini

Jaj, de isteni lesz ez! Uborkagyalun szeleteld a kis zöld cukkiniket, fokhagymával, sóval alaposan küldd meg, mehetnek a sütőbe, utána humusszal isteni párost fognak alkotni. Mindenképpen hagyd teljesen kihűlni a cukkinichipsedet, így lesz finom, ropogós!

Ezeket olvastad már?

via FoodNDTv

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...