Koronavírus: Ennyit ér, ha 30 másodpercig mosod a kezed – UV képeken az eredmény

Jobb betartani a szakértők javaslatait, ugyanis rengeteget számít, ha 30 másodpercig mosod a kezedet, ahogy kell.

A kézmosás az egyik leghétköznapibb, egyben a legalapvetőbb higiéniai feladat, amit mindenkinek rendszeresen alkalmaznia kellene, főleg most a koronavírus idején. Sajnos azonban sokan nem tartják be a kézmosás szabályait, amivel hatalmas hibát követnek el.

Az amerikai színésznő, Kristen Bell azt próbálta bemutatni az Instagram-oldalán, milyen hatása van annak, ha valaki betartja a szakemberek javaslatait. Az eredmény nagyon látványos:

A fotón a színésznő kézfejének tisztasága látható, attól függően, milyen módszerrel mosta meg.

  1. kép: Kézmosás előtt.
  2. kép: Bevizezett kéz, amit utána lerázott.
  3. kép: Hat másodperces kézmosás, szappan nélkül.
  4. kép: Hat másodperc, szappannal.
  5. kép: Tizenöt másodperc, csakugyan szappannal.
  6. kép: Az ideális: 30 másodperc, szappannal.

A felső sorban lévő képeken azt láthatjuk, mi történik akkor, ha nem használ szappant, csak vízzel mossa meg a kezét. Jól látható a második képen, hogy a sima víz alá tartott kézről egyáltalán tűntek el a szennyeződések.

A második sorban már azt láthatjuk, mennyit számít, ha szappant is használunk. Nyilván a leghatásosabb és legalaposabb, 30 másodperces kézmosással érhető el a legjobb eredmény. Ezt a második sor utolsó képe mutatja, amin jól látszik, hogy a színésznő kezén semmilyen szennyeződés nincs.

Ezeket olvastad már?

via

Címlapról ajánljuk

További cikkek

7 húsvéti étel csirkemellből, ha uncsi a sonka

Nem akármivel támadunk, ha fogytán vagy ünnepi receptötletekből: húsvétra (is) való ételeket hoztunk csirkemellből, melyek jól jöhetnek, amennyiben nem vagy túl nagy sonkarajongó. Mutatjuk, mikben gondolkozhatsz a tavasz legszebb ünnepén!

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.