6 tipp, hogyan szeresd meg a főzést, ha egyedül élsz

Hogy magadra főzni unalmas? Ezzel a módszerrel te is meg fogod szeretni a főzést, akkor is, ha egyszemélyes háztartást vezetsz! 

Ha egyedül élsz, akkor a konyha és a főzés jelenthet némi kihívást - sokan nem szeretnek egymagukra ételt készíteni, nehéz egy adagot főzni valamiből, ha sokat készítünk, akkor meg könnyen unalmassá válhat a harmadik napon is ugyanazt ebédelni. Én mégis a 'házi mindig jobb' elgondolás pártján vagyok, így következzen hat tuti tipp, amivel talán megjön a kedved a szóló főzéshez. Elvégre a legjobbat érdemled!

Töltsd fel a hűtődet

Kezdj úgy gondolkodni, hogy nem teljes tál ételeket főzöl magadnak, hanem sokféle összetevőből pakolsz össze hirtelenjében valami finomat. Persze ha van kedvenc ételed, amit szeretsz több napig is enni, akkor ez is opció, de a hűtőben tartani leveles zöldségeket, például bébispenótot, ruccolát, valamilyen fehérjefélét tárolni a kamrában, mint mondjuk a bab, szószokkal feltankolni (pl. marinara, vinaigrette, pesto), és ehhez kalkulálni valamilyen alternatív gabonát (köles, bulgur stb.) a lehető legjobb ötlet, hogy mindig összedobhass valamilyen isteni ebédet vagy vacsorát!

Rendelj másképp

Ma már szerencsére azt a piaci rést is betöltötték, hogy akár egy adott, kiválasztott recepthez is házhoz rendelheted az alapanyagokat, pontosan kiporciózva. Neked csak ki kell választanod a kívánt ételt, megrendelni, az általad megadott időpontban átvenni, majd a konyhádban szuper főételt varázsolni belőle, amihez még az elkészítés módját is leírják neked! Nincs kárba veszett alapanyag, hűtőben fonnyadásra ítélt zöldségek, annyit kapsz a cégtől, ami pont elég a megrendelt adaghoz!

Ne nézd le a fagyasztott zöldségeket

Ez az egyik legjobb tipp egyszemélyes konyhához, ugyanis a fagyasztott zöldségek hatalmas tárháza áll rendelkezésedre, hogy isteni köretet, esetleg főételt készíts belőle. Én gyakran lepirítok egy kisebb édesburgonyát (pikk-pakk átsül), és hozzáöntök a kedvenc zöldségkeverékemből egy adagot, majd alaposan összesütöm őket. Jöhet mellé bármilyen hús, de cukormentes szósszal nálam főételként is simán megállja a helyét, akár még plusz leveles zöldség hozzáadásával is.

Zöldségek és mártogatósaik

Nem csak készen vásárolhatsz isteni salsákat, mártogatósokat, bár tény, hogy a boltok polcain eszméletlen felhozatal sorakozik paprikakrémekből, humuszból, padlizsánkrémből stb. Ha nagyon sietsz, emelj le egy ilyet a polcról, vagy készítsd el otthon, ha pedig túl sok lenne belőle, irány a fagyasztó, hogy bármikor elővehesd. Nasinak is simán beválik, zöldségekkel tunkolva!

Főzz egyszer, egyél háromszor

Ha nem rohansz ki a világból attól a gondolattól, hogy egy héten többször is ugyanazt edd, akkor a legjobban egyértelműen te jársz: akár több adagot is főzhetsz az adott ételből, ami azért lesz jó, mert a hétköznap estéket mással is eltöltheted, nem kell aggódnod a másnapi ebédkérdés miatt.

Vannak jó félkész ételek

Itt nem lehet megúszni a cimkeolvasgatást, de ma már igenis vannak nagyon jobb minőségű fagyasztott pizzák, (bio) levesporok, amikből szempillantás alatt készíthetsz szuper ételeket: tegyél a levesbe plusz zöldségeket, máris nem olyan uncsi, vagy éppen készíts egy fél pizza mellé isteni salátát - ez az a rendszer, amivel esténként tutira nem kell a pizzarendelést választanod!

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via Cookinglight

{ KÉP = NID, 3 }

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk