Ez a legjobb 10 perces, házi majonézrecept

Ha unod már a bolti majonézeket, vagy valahogyan sosem szeretted ezt a megoldást, a házi majonézt neked találták ki – ezt a 10 perces receptet pedig főleg!

A majonéz eléggé megosztó étel. Ismerek olyat, aki mindenhez, de tényleg, szinte mindenhez tudna enni belőle, van, aki pedig már az illatától vagy az állagától is kimenekülne a világból, nemhogy a konyhából.

via GIPHY

Sokáig én sem voltam valami nagy rajongó, míg nem találkoztam egy olyan, házilag készített változattal, ami után nagyon gyorsan és gyökeresen megváltozott a véleményem. Ahogy körbekérdeztem, rájöttem, hogy az egyik leggyakoribb ok, ami miatt sokan kiborulnak tőle, az épp a flakonosvagy tubusos stb. kiszerelésekkel szembeni ellenérzés. Ez nekem is jelentős szerepet játszott az utálatomban.

Az eatthis.com viszont elárulta a leggyorsabb, mindössze 10 perces házi csodareceptet, ami az ilyen ellenérzéseket egy pillanat alatt eloszlatja, hogy kizárólag a selymes, finom ízre és állagra fókuszálhassunk – a legjobb pedig, hogy pontosan tudjuk, hogy mi kerül bele!

Csokoládés süteményekhez és a grillsajthoz is fantasztikusan passzol, így nyugodtan kitekinthetünk a virslihez kanalazott vagy sült krumplihoz társított változatokról.

Íme 10 perces majonéz hozzávalói:

  • 2 tojás
  • 1 csésze olívaolaj
  • 1/4 teáskanál só
  • 2 teáskanál citromlé

...és a villámgyors összeállítás:

  • Válaszd szét atojássárgáját és a tojásfehérjét, tedd a sárgáját robotgépbe vagy kézimixerbe, és kezdd el felverni.
  • Add közben hozzá a citromlevet, és a habverő segítségével addig keverd, amíg a tojás és a citrom teljesen össze nem állegy homogén masszává.
  • Apró cseppekben adagold hozzá az olajat, mindeközben keverd tovább a készülő majonézt, kb. 8-9 percig.
  • Amint a majonézedtökéletes állagot ér el,hintsd meg sóval.
  • Tárold egy kis lezárt edényben, hűtőszekrényben, és legfeljebb 3-4 napig fogyaszd.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...