5+1 vacsora fél óra alatt

Szokásunkhoz hűen, legfeljebb fél óra alatt összedobható vacsorákkal készültünk április utolsó napjaira. Hoztunk újszerű ötleteket is, mint a cukkinifasírt vagy a fehér babbal készülő falafel.

Édesség és leves is akad a kínálatban, s persze mindenben az egyszerűségre törekszünk, hiszen este, munka után hazaesve a gyorsan, finomat!-elvére törekszünk.

Hétfő

Nem olyan könnyű kiheverni a hétvégi nagy kajálásokat, a hétfői vacsorák általában húsmentesek és könnyűek. Most sincs másképp, hagymalevest ajánlunk, méghozzá csak vajjal, s valamilyen karakteres ízű sajttal: a recept goudát ajánl, de bármilyen illatos típus megteszi!

Kedd

Salátacukkini itt-ott már feltűnik a pultokon, persze még egyértelműen nem hazai termésről beszélünk, de a frissítő, zsenge ízzel kicsit megidézzük a nyarat: hús és tejtermék nélkül, fokhagymával, liszttel és fűszerekkel vegán cukkinifasírtot készítünk. Ha kapunk friss mentát, netán kaprot, zsírosabb joghurtba keverjük bele, kész is a tökéletes mártogatós.

Vacsorák kevés hússal >>

Szerda

Egy igazi klasszikus a NoSaltyn: az illatos csirkemell tradicionális kínai fogás, amit az olvasók is nagyon szeretnek. A csirkemell önmagában is hálás vacsora-alapanyag, hiszen nagyon hamar elkészül és ezerféle módon ízesíthető, pláne, ha egy kis keleties ízvilágú szószt is kínálunk a bundázott csirkefalatokhoz.

Csütörtök

falafelt találni igazi kihívás, s ha otthon, hirtelenjében akarunk falni belőle, nem biztos, hogy akad a kamrában csicseriborsó: helyette itt ez a kreatív recept, melyben babbal és gombával helyettesítik, meglepően hasonló állagot elérve. Egy próbát megér!

Tavaszidéző vacsorák >>

Péntek

Péntekre jár az édes élvezet: a fahéjas túrógombóc nagy kedvenc, szinte nem tudunk olyat mondani, aki ne szeretné. Persze minél több, annál jobb, jó, ha rögtön félkilós túrót veszünk, mert tapasztalataink szerint az egyik legkelendőbb édesség a családoknál!

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!