Vacsorák kevés hússal

Nincs egyetértés abban a kérdésben, hogy vegetáriánusnak lenni egészségesebb-e, de abból csak jó származhat, ha néha lemondunk, de legalábbis csökkentjük a húsfogyasztást.

A héten a hangsúlyt a friss hozzávalókra helyeztük a heti vacsoramenü kialakításakor: húst csak keveset és némi lazacot ajánlunk a következő 5 nap estéjére. Bebizonyítjuk, hogy így is lehet izgalmas vacsorákat tálalni!

Hétfő

A hétindító ezúttal egy tavaszi vegyes zöldségleves lesz, még véletlenül sem leveskockából vagy porból! Kizárólag a már kapható zöldekkel dolgozunk: karalábé, fehér- és sárgarépa, zeller, zöldborsó, újhagyma, petrezselyem mind jöhetnek a fazékba: minden egyes porcikánk új életre kel a rögtönzött tavaszi levestől!

Kedd

Mára időzítettük a lazacot. Minden fakszni nélkül készítjük és salátával tálaljuk. S hogy hol juthatunk jó minőségű halhúshoz? Hanyagoljuk a hűtőpultokat, helyette keressünk jó halast a piacon. Persze, ha nem találunk ilyet, akkor a gondosan megválogatott bolti is megteszi.

Tavaszidéző vacsorák >>

Szerda

Még mindig medvehagyma? Persze! Amíg csak lehet, tömjük magunkba a zöld leveleket, lehetőleg minél kevésbé feldolgozott állapotában! A nyers felhasználásra kiváló ötlet ez a sült burgonyás verzió, s ráadásul biztosan senki nem marad éhen.

Csütörtök

A csirkemellpástétom készülhet maradék csirkehúsból – ha van otthon ilyen. Nem kell belőle túl sok, mégis variálhatjuk a megszokott sémákat: mustár, hagyma, tojás, paradicsompaprika jó szolgálatunkra lesznek. Friss bagettre kenhetjük, de ha van otthon szikkadt kenyér, pirítóst is süthetünk mellé.

4+1 maradékmentő vacsora >>

Péntek

Ezúttal péntekre hagyjuk a nagyobb durranást (persze a sorrend ízlés szerint felcserélhető). A calzone olasz töltött pizza, ha jól dolgozunk, isteni, kelt tésztával, mozzarellával, tonhallal, olajbogyóval turbózott mediterrán jellegzetesség a jutalmunk, megéri a fáradságot. Csak a tészta széleit ne feledjük alaposan összenyomkodni sütés előtt!

A Reggeli és vacsora rovatban további ötleteket találsz! >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...