Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös gombakrémleves

Tejfölös gombakrémleves
Tejfölös gombakrémleves
13 perc / előkészület: 3 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű, hétköznapi leves, amit mi nagyon kedvelünk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát alapos mosás után tetszőleges darabkákra vágjuk.
  2. A hagymát nem túl apróra felkockázzuk.
  3. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rádobjuk a gombát, és addig pirítjuk lefedetlenül, amíg elfővi a saját levét.
  4. Ekkor hozzátesszük a leveskockát, megborsozzuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, lefedjük, és kb 5-6 perc alatt puhára főzzük a gombát. 
  5. Ezalatt  a lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, felhígítjuk a gombalével, és hozzáöntjük a leveshez.
  6. Mixerrel pürésítjük. Ha túl sűrű lenne, hígíthatjuk további vízzel, akkor újból összeforraljuk. Ízlés szerint sózhatjuk is még. 
  7. Tálaláskor meghintjük kevés frissen vágott petrezselyemmel.
  • költség: 550 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 33
össznézettség: 107 080
elküldve: 25
receptkönyvben: 1 031
elkészítve: 69/103
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

gombakrémleves, gombakrémleves barna csiperkéből, gombakrémleves tejföllel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

babika
babika Mon, 2014-12-08 22:20

Köszi a receptet, isteni a leves! Remélem, marad belőle, végülis holnap ebédre készült! :)

b-n
b-n Wed, 2013-02-06 12:04

Hagyományos leveskockával és pürésítés nélkül is remek lett. Ez volt itthon és ennyire volt időm. Tudom, akkor már nem krém jellegű, de szeretjük érezni a gomba roppanós ízét.

gwildiko
gwildiko Mon, 2012-07-16 14:16

Kösz a receptet! Nem is gondoltam,hogy ilyen gyorsan is el lehet készíteni egy laktató és ízletes levest.

cherry41
cherry41 / cherry41 Wed, 2012-05-16 12:14

Nagyon finom lett, csak rejtély számomra, hogy tudod ezt !!!13!!! perc alatt elkészíteni! Biztos van rá valamilyen szuper technikád! Nekem majdnem 1 órába telt!

Szilviaa
Szilviaa Sat, 2015-05-02 10:38

Szia cherry41!
Bár régi a hozzászólás, de kíváncsivá tett, így lemértem a saját időmet. Edényt tűzhelyre készítettem, tűzhelyet bekapcsoltam.
Hagymát felvágtam, forró serpenyőbe dobtam, szeletelőgépbe dobáltam a gombát, ami vízben ázott, míg a hagymát daraboltam, és a gépbe dobás előtt még egyszer átöblítettem. Ez kb 2 perc volt. Rápakoltam a hagymára a gombát, néha megkavargattam. Forró vízzel öntöttem fel, kb 2 perc alatt felforrt, addigra kikavartam a tejfölt a liszttel. 13 perc és 56 mp alatt végeztem vele. :) Imádom az ilyen recepteket! Pikkpakk megvan, laktatós, és finom. Én meg mehetek a dolgomra. Mi kell még? :) Köszi Vicikó! Isteni!

Katocs Anni
Katocs Anni Sat, 2012-02-11 17:46

Kedves Vicikó! Ma elkészítettem a levest, elképesztoen finom lett, koszi a receptet! :)

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2012-02-11 18:08

Kedves Anni!
Örülök, hogy ízlett! :-))Egészségetekre, és további szép hétvégét kívánok!
Üdv: Vici

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2012-01-25 01:02

Kedves Dyke79!
Nagyon örülök, hogy ízlett a leves :-) Váljék egészségetekre, és köszi, hogy meg is írtad!
Üdv: Vici

Dyke79
Dyke79 Tue, 2012-01-24 18:16

Nagyon finom így a leves! ma ezt készítettem el ebédre, és a gombát nem igazán kedvelő párom az utolsó falatig megette! Én csináltam hozzá bazsalikommal megszórt pirított kenyérkockákat levesbetétként. :)

174
csiperkegomba 500 g
vöröshagyma 1 közepes fej
olívaolaj 5 ek
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 3 ek
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint