5+1 tavaszcsalogató vacsora

Szokásunkhoz hűen, most is a legjobb, fél óra alatt elkészíthető vacsorareceptekkel örvendeztetünk meg titeket. Saláta, leves, sós krémek, húsétel, de még édesség is szerepel a március 18-ával kezdődő héten.

Burrito, cupcake, humusz – ha ezeknek eddig csak a nevét hallottad, akkor itt a nagyszerű alkalom, hogy ki is próbáld őket, mert remek leírásokkal szolgálhatunk mindhárom étel elkészítéséhez!

Hétfő

Töredelmesen be kell vallanunk, hogy vacsorára édességet gyártani nem a lehető legegészségesebb húzás: de mióta megláttuk a képét, nem tudunk ellenállni ennek a falnivalóan szép, csokikrémes és krémsajtos cupcake-nek. Nem más ez a süti, mint az általunk is jól ismert bögrés süti – némi eleganciával megspékelve. Máris jobban indul a hét – az első munkanap pedig már el is telt!

5+1 vacsora húsvét előtt >>

Kedd

A tegnap esti dőzsölésünkért kárpótlásul erre az estére a Waldorf-salátát javasoljuk. A zeller és az alma tökéletes szezonális alapanyagok, fillérekért beszerezhetőek és szuper salátát készíthetünk belőlük. Tejszín helyett joghurttal krémesítünk, citrommal, sajttal, pici majonézzel pedig tökéletes harmóniába hozzuk az ízeket.

Szerda

Biztosan hallottál már a humuszról, esetleg már fel is vetted a gyakran készítendő krémek listájára. Az a jó benne, hogy teljesen növényi alapú, így akár vegánok is fogyaszthatják, de a húsevőknek sem árt némi „pihenőt” tartani – testünk meghálálja, ha néha visszaveszünk az állati fehérjebevitelből. Csicseriborsót már minden nagyobb boltban kapunk, a tahinit (szezámpaszta) akár házilag is elkészíthetjük!

5+1 vacsora március első hetére >>

Csütörtök

S akkor most jöjjön egy kis hús is – nehogy bárkinek hiányérzete maradjon! Burritókat dobunk össze, pillanatok alatt! Jó, ha a hűtőben tartunk pár, előre megsütött tortillalapot, ezekre csak rá kell halmoznunk a húst, valamint megszórni fűszerkeverékkel. Mars vele a sütőbe, ha készen van, kínáljunk hozzá salsát, úgy az igazi!

Péntek

Levest még nem főztünk a héten: mivel a sárgarépa nagyon olcsó, ezért jó lenne valamilyen formában az asztalunkra tenni. Persze a répalevesekről sok mindenkinek elég horrorisztikus menzai élményei vannak, ezek likvidálása érdekében érdemes a saját verziónkat elkészíteni. A tejszíntől selymes, currytől, fokhagymától, cayenne borstól fűszeres finomság szinte biztos, hogy a kedvünkre lesz!

A Reggeli és vacsora rovat cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek