Waldorf saláta recept

megosztás
0
Waldorf saláta
Waldorf saláta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (37)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a saláta nálunk régebben minden karácsonykor az asztalra került.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sültek mellé nagyon finom köret.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
alkalom: karácsonyi receptek, szilveszter, Valentin-nap
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

almás-sajtos zellersaláta
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A zellert és az almát meghámozzuk és gyufaszál vékonyságúra szeleteljük. Citrommal meglocsoljuk.
  2. A sajtot is hasonlóképpen felvágjuk.
  3. A diót durvára vágjuk.
  4. A tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a majonézt.
  5. Egy tálban összekeverjük a zellert, almát, sajtot és a diót. Ráöntjük a tejszínt.
  6. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
  7. Hűtve tálaljuk.

  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 192 386
elküldve: 40
receptkönyben: 2 100
elkészítve: 86/103
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (37)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szmarti
szmarti / szmarti cs, 2016-02-25 13:24

Tényleg a valódi Waldorf! Jó kis karakteres íze van, az biztos. Én imádom. Köszönöm a receptet!

minci1
Inci / minci1 szo, 2015-12-26 13:20

Még annyit a recepthez, hogy olyan zellert keressetek a salátához, aminek zöld a szára, így könnyen meg lehet állapítani mennyire friss a zeller. Öreg gumót semmikép sem ajánlanék hozzá, csakis üdét!!!!

minci1
Inci / minci1 szo, 2015-12-26 13:17

Ez a recept csúcs szuper, imádom. Valóban kissé megosztó, de aki szereti a különleges ízeket, annak tökéletes. A látványa a hófehér salátának pedig elegáns, fenséges.

Melinda225
Melinda225 v, 2015-09-13 10:28

Szia Kiki!
3 dl főzőtejszínem megy most a lefolyóba. Furcsálltam, hogy abból hogy lehet habot verni, de gondoltam, ha nálam profibbaknak sikerült, nekem is fog. Aztán most, hogy nézegetem a hozzászólásokat, látom, hogy ott írtad, hogy habtejszín kell hozzá. A receptedben nem ez szerepel, szerintem javítsd, hogy a hozzám hasonló kezdők ne járjanak úgy, mint én :/
De nem adom fel, igaz vasárnap van és minden zárva, de megpróbálok valahol habtejszínt szerezni:)

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata v, 2015-09-13 20:55

Kedves Melinda225!
Javítottuk az alapanyagot, elnézést kérünk a hibáért!
További kellemes sütés-főzést kívánunk!
Kata
NoSalty.hu

NoSalty.hu
NoSalty.hu sze, 2015-06-24 02:47

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.06.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Filamér
Filamér cs, 2014-05-15 15:02

Bár tudom, hogy örök vita, hogy van-e adott ételnek etalonja (szerintem van), mert igenis létezik eredeti (vagy igazi, vagy valódi, vagy etalon) cézár saláta, igazi tatárbifsztek, igazi borscs, igazi padlizsánkrém, igazi muszaka és így tovább.... én igen, van igazi Waldorf saláta is. EZ AZ! Így, ahogy van. Lehet persze mindenki ízlése szerint variálni, bolondítani, tán még párolni is (brrr..), de a waldorf saláta így, ezekkel a nyersanyagokkal, arányokkal és elkészítési móddal tökéletes. Köszi, hogy megosztottad :-)

susieliom
Susieliom / susieliom v, 2013-11-17 20:51

Még egy tipp: ma tettem bele egy kis márványsajtot is, amitől még pikánsabb lett az íze. Így is, úgy is nagyon nagy kedvencem! :)

susieliom
Susieliom / susieliom szo, 2012-11-10 21:10

Nagyon finom volt, én répát is reszeltem bele, és mivel nem volt dióm, szotyit pirítottam hozzá. Úgy is nagyon finom, köszi a receptet!

szofi74
szofi74 p, 2012-11-02 22:42

En sem szeretem a zellert igy kigyouborkaval helyettesitem es isteni finom.

ÍzekImákSzerelem
ÍzekImákSzerelem k, 2012-06-26 18:19

Szuper jó a sali. Hétvégén grillezéshez tálaltam, nagy sikere volt. Nagyim,- aki azt mondta, utálja a zellert - repetát is kért. Én egy kicsit több tejszínnel csináltam, h szaftosabb legyen és diót nem tettem bele. Nagyon köszönöm a receptet:))

kisseszter79
Kiseszti / kisseszter79 h, 2012-03-05 18:34

Kedves Krisztina,
Nálam második hete a Te salátád a király -imádom, isteni! Meg vagyok érte zavarodva, ahogyan mondani szokás.
Biztosan az is számít, hogy a zellernek remek a méregtelenítő-tisztitó hatása, és így tavasz elején a szervezetem talán kívánja is, mindegy - a recept szuper. Én még mézet is rakok hozzá, olyan dolce vita stílusban. Üdv:Eszti

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina h, 2012-03-05 21:01

Örülök, hogy így bejött! Én is nagyon szeretem, jó ötlet a tavaszi méregtelenítéshez!! Üdv Kiki

nbeatrix
nbeatrix v, 2012-01-22 16:45

Vendégségbe vittük a salátát, nagy sikert aratott!!!
Nagyon finom lett, pedig én nem szeretem a zellert :)

szmari
szmari sze, 2012-01-18 11:35

Nálunk ez zellerszárból (halványító, vagy angol esetleg szárzeller néven fut) készül, almával, és egyszerű tartármártással, majonéz, mustár, tejföl, ha nagyon kímélősre akarom, akkor a mártást tejföl helyett joghurttal öntöm nyakon. Semmi fűszer nem kerül bele, nekem fixa ideám, hogy a sótól minden zöldség levet enged és ez rontja az állagát számomra. A tetejét pirított dióval szórom meg...
Nagyon finom, roppanós...gumóból még nem próbáltam, de biztos azzal is finom., azt se főzném meg..szerintem az arányokat meg mindenki ízlése szerint változtathatja...

Keliger Mara
Keliger Mara szo, 2012-01-07 21:39

Elkészítettem a recept alapján a waldorf salátát,elnézést kérek az őszinteségemért de én még ilyen rosszat nem ettem.Ez a zeller mennyiség 10-12kg almához is elegendő lenne,a zellert meg viszont enyhén párolni kell.
tudtam meg a meghívott vendégeimtől akik előtt lebőgtem a Waldorf salátával.

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina h, 2012-01-09 08:31

Sajnálom, hogy nem ízlett! Ez tipikusan az a saláta, hogy vagy bejön, vagy nagyon utálja az ember. Ez egy nyers saláta, a zellert nem kell megfőzni. :-)) Üdv Kiki

rapne
rapne cs, 2011-12-29 10:51

Karácsonyra ezt is elkészítettem, csak főzőtejszín volt itthon, de így is tökéletes lett! Köszi a receptet! :)

z_heni
z_heni / z_heni sze, 2011-12-07 19:29

Eddig nem mertem kipróbálni, de végre kipróbáltam és nagyon finom különleges íze van, egyik kedvenc salim lett :)

fkaphrodite
fkaphrodite / fkaphrodite sze, 2011-01-26 22:56

Köszi! Nagyon finom volt, bár volt aki az orrát húzta itthon, de szerintem nagyon friss, finom volt! Mi pulyka szeleteket ettünk mellé!

fallzsu
fallzsu / fallzsu h, 2010-12-27 12:22

Szia! Nagyon köszönöm a receptet, többek között ez került az ünnepi asztalra és az egész családomnak nagyon ízlett a sali! :)

husika
husika p, 2010-07-30 17:01

 Hello Kiki!Tejszin helyett mit hasznalhatnek,tejfolt,esetleg kefirt?

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina szo, 2010-07-31 08:22

Szia! Növényi tejszín? Esetleg tejföl, de nem ugyanaz az ízhatás. Ebbe nagyon tejszín illik. Kefir semmiképpen! Üdv kiki

Kicsiicsi
Bloemcake / Kicsiicsi h, 2010-04-19 19:28

Nekem nagyon ízlik, bedobtam egy nagy tállal, de a Párom az első falat után feladta... ízlések és pofonok.... én waldorf-hívő lettem, köszi! :o)))

658