5 csokis recept gyerekeknek

Gyereknapra csupa csoki! Válasszátok ki öt receptünkből a kedvenceteket és készítsétek el közösen – mindegyik ajánlatunk garantáltan gyerekbarát!

Tegnap arra buzdítottunk, hogy gyereknap alkalmával kivételesen ne erőltesd a kisebbeknek a „meg kell enni a zöldséget is” mantrát, küszködünk az év többi napján éppen eleget ezzel a kérdéssel. Persze a kölyöknap nem múlhat el édesség nélkül, így az abszolút kedvenc csokival mutatunk pár receptet, amiből aztán a gyerekek és a saját kedvedre való desszertet elkészítheted.

A nagy etalon, a brownie, az idővel állandó versenyfutásban álló anyák egyik legkedveltebb édessége, mert tömény élvezet minden egyes kis kockája (ennek megfelelően persze kalóriabomba), viszont a gyerekek imádni fognak érte.

No, a trüffeltorta a brownie elkészítésének éppen az ellenkezője, mert nagyon sok munkát, odafigyelést, és naná, rengeteg csokoládét, tejszínt igényel. Bármennyire is tejcsokipártiak az apróságok, mindenképpen a magas kakaótartalmú, valódi csokihoz ragaszkodj, a végeredmény miatt megéri, a tejcsoki itt túl sok lenne a jóból. Pepecselős munka, de a késztermék annyira finom és mutatós, hogy ezt a gyereknapot biztosan nem felejtik el egy darabig.

Harminc deka étcsokoládénál most sem adjuk alább – s ha már így esett, jó két deci tejszínnel vegyítsük össze, hogy csokimousse tortát kapjunk a végén. A zabkekszes alap sima, apróra darált háztartási keksszel is helyettesíthető, a pihentetési időn viszont nem szabad spórolni, mert különben folyós marad a torta és oda a befektetett munka.

A sport szelet egészen biztosan elfogy egy délután alatt: a gyerekek már eleve annak megörülnek, hogy most nemcsak egy szeletet, hanem rögtön egy egész tálcával készítesz. Megint csak koncentrált csokoládébomba vajjal – semmiképp sem egészséges, de nem is készítesz mindennap belőle.

Az isler furcsa módon a „legkönnyebb” fogás ebben a listában: baracklekváros, omlós tésztás, klasszikus kerek sütiket formázunk. A tetejére jöhet az olvasztott csoki, ezzel öntsd le a kis sütiket, hogy mindegyikre egyenletesen jusson belőle.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.