r
Nosalty Logó

Bounty házilag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zúza
Bounty házilag
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 689 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 4128 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 505 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 689 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    349.5 g
  • Telített zsírsav
    214 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2109.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    981 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.6 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1299 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    690 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 4128 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 505 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejszínt a cukorral és a vajjal összeforraljuk. Forrásponttól számítva (lassú tűzön) kb. 3 percig főzzük.
  2. Félretesszük, és hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
  3. Miután kihűlt a massza, pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Kivesszük a hűtőből, majd tetszés szerint megformáljuk a bonbonokat. (Igyekezzünk a formázással, mert kezünk melegétől a massza hamar meglágyul.)
  5. A még meztelen bonbonokat tegyük vissza egy kis időre a hűtőbe, hogy biztosan jól lehűljenek a bevonásig.
  6. A csokoládét az olajjal együtt gőz felett megolvasztjuk.
  7. A bevonás menete: Mindegyik bonbonba fogpiszkálót szúrunk, majd bevonjuk az olvasztott csokoládéval. (Bemártás helyett nekem jobban bevált az evőkanállal történő csokoládé csurgatás.)
  8. Egy darab hungarocellbe, vagy parafa edényalátétbe szúrjuk a fogpiszkálón díszelgő bonbonokat, majd dermedni hagyjuk.
  9. Teljes dermedésig hűtőszekrénybe tesszük. (Tárolás szintén hűtőben, jól záródó dobozban!)
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 147141
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 17.

Ajánló

Tetszés szerint formálható, ahogy Gombóc Artúr mondaná: "Kerek csokoládé, szögletes csokoládé, lyukas csokoládé, mogyorós csokoládé, keserű csokoládé, lapos csokoládé..."  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ajánlom ezt a receptet minden Bounty rajongó figyelmébe. A íze megtévesztően hasonlít az eredetire, örömünkre talán csak egy dologban különbözik tőle, kevesebb adalékanyag van benne. Ebből a mennyiségből kb. 30-35 bonbonunk lesz. "Bounty - az édenkert íze." :-)  

Hozzászólások (25)

Kissy

Kedves Zúza! A tejszínt mivel tudnám helyettesíteni? Sajnos nem ehetek tejszínes ételeket, de ezt szívesen elkészíteném! El?re is köszi a választ; Kissy.

Zúza

Kedves Kissy! Talán s?rített tejjel tudnád helyettesíteni (nem a tubusos cukrozott változatra gondolok). Hangsúlyozom, hogy ez csak egy tipp, nem próbáltam ki. A kérdés csak az, hogy ehetsz-e tejes ételeket... Üdv.: Zúza

scarlett69

Kókusztej? Gondolom, h akkor valamivel kevesebb kell bele, de ha pl tejérzékeny vagy, ezt bátran használhatod. Üdv: Scarlett

Éva-Anyóca

Kedves Zúza! Ez a Bounty megérkezett ide, és látom a holnap délutánomat, ezt fogom készíteni:-))))) Megünnepeljük, hogy kijöttünk lassan a náthás-vírusos torok- és mandulagyusziból. Jeges-hideg édesség nem is jöhetne szóba.:-(( Köszi:-) Kellemes hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Zúza

Kedves Éva-Anyóca! Örülök, hogy meggyógyultatok! Kellemes hétvégét és jó Bountyzást kívánok nektek! :-) Zúza

Törölt felhasználó

Ezt a csokit imádom, csak drága, és kevés. Ki fogom próbálni, de nem csak egyszer, mert a két gyerk?cöm és a férjem is szereti a kókuszos dolgokat. Köszi a receptet, mentve!

Zúza

Szia Berenike! Remélem ízleni fog a családodnak! Üdv.: Zúza

Törölt felhasználó

Kedves Zúza! Nekem annyi kérdésem lenne, hogy f?z? vagy habtejszín kell hozzá? Egyébként gratulálok, nagyon ötletes és kreatív vagy.

Zúza

Köszönöm kedves Tessza! Habtejszín kell hozzá.

Jolán

Hát ez nagyon fincsike lehet :-)

Éva-Anyóca

Kedves Zúza! Köszönjük, nem csak kellemes együttlét és beszélgetés volt vasárnap délután, hanem ennek a csodás Bountynak az elfogyasztása is, nagyon örülök, hogy feltetted, máskor is elkészítem:-))) Szép hetet kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kissy, próbáld meg zabtejszínnel, ha azt fogyaszthatsz!

Törölt felhasználó

Biztos, hogy kipróbálom, mert nálunk is nagy kedvenc a kókusz.

Törölt felhasználó

Kissy! Szerintem a kókusztejjel is kipróbálhatod! Ha már úgyis kókuszos...Üdv:A.

Törölt felhasználó

Kissy! Szerintem a kókusztejjel is kipróbálhatod! Ha már úgyis kókuszos...Üdv:A.

Zúza

Kedves Anett és Szilvamag77, köszönjük szépen az ötletet! Üdv.: Zúza

Törölt felhasználó

Kedves Zúza! Azt szeretném kérdezni, ha nem találok itthon olyan tárgyat, amibe beleszúrhatom a golyókat, simán letéve leázik a csoki az aljáról? Köszönöm a választ!

Zúza

Kedves Rezu! Bevonás után sorakoztasd a bonbonokat süt?papírra (a fogpiszkálók ekkor még legyenek benne). Nem fog leolvadni róla a csoki, csak nem lesz egyenletes a máz, f?leg ott, ahol a papírral érintkeztek. Ez a kis "szépséghiba" szerintem senkit sem fog zavarni. Sok sikert kívánok, üdv: Zúza

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen!

zsebibamba82

Kedves Zúza! ma meg akartam csinálni ezt a csodát, viszont nem nagyon akar összeállni!én f?z?tejszínt használtam hozzá, lehet, hogy ez a baj?vagy kicsit türelmetlen vagyok és a másfél óra még nem elegend?? :)

Zúza

Kedves Zsebibamba82! Mindenképp habtejszínt használj hozzá, lehet, hogy emiatt nem állt össze. Nem tudom. Mivel a kókusz dominál, viszonylag száraz masszát fogsz végeredményként kapni. Nem olyan lágy, mint pl. a kókuszgolyó masszája. Toma írt egy klassz cikket "Habtejszín kontra f?z?tejszín" címmel, érdemes elolvasni: http://alapanyagok.blogspot.com/2009/07/habtejszin-kontra-fozotejszin.html Üdv.: Zúza

Törölt felhasználó

 Elkeszitettem, en tul zsirosnak talalom. Talan valamivel helyettesiteni kellene a sok zsiradekot, hogy konnyebb legyen. Kicsit tobb cukrot tettem hozza, hogy edesebb legyen. A csokolade bevonat tokeletesen sikerult, olaj helyett kokusz zsirt hasznalok, attol felolvasztva higabb, de lehutve sokkal kemenyebb a bevonat.

Zúza

Sok zsiradék??? Szerintem a 8 dkg margarin nem vészes (a tejszínt nem sorolom a zsiradékok közé :)). Húúú, Margit, ha tudnád milyen volt az "eredeti" recept, melyet gondolkodás nélkül módosítottam, hogy sokkal könnyedebb legyen. Leírni is borzasztó: 25 dkg kókuszhoz 25-30 dkg margarint, 30 dkg cukort és 1 dl tejszínt kellett volna adni. Direkt raktam bele kevesebb margarint és cukrot, nekünk így kellemes. Nasizásként 2-3 ilyen golyóbistól senki sem fog elhízni ;-) Minden jót, üdv.: Zúza

Törölt felhasználó

 Kedves Zuza, Koszonom a valaszodat! legkozelebb en megprobalom a tejszint suritett tejjel helyettesiteni, megeri kisegletezni vele. En imadom a Bounty-t, de biztos vagyok benne, hogy az eredetiben mas adagok, vagy meg mas hozzavalok is vannak - az feherebb es konnyebb. Neked is minden jot, udvozollek Australiabol, Margit

Zúza

Kedves Margit, kíváncsiságból megnéztem, hogy mib?l van az eredeti Bounty: ~ cukor, kókuszreszelék (21%), glükózszirup, kakaóvaj, sovány tejpor, kakaómassza, emulgeálószerek (szójalecitin, zsírsavak mono- és digliceridjei), laktóz, tejzsír, tejsavópor, nedvesít?szer (glicerin), konyhasó, természetazonos vaníliakivonat. ~ Inkább eszem a házi változatot, kifejezetten élvezem a bonbonkészítést :) Üdvözlet a messzi Ausztráliába, bye bye: Zúza p.s.: várjuk a kísérlet eredményét, szerintem úgy is jó lesz...

Törölt felhasználó

Hi Zuza, Megcsinaltam az uj variaciot, a surusegevel nem vagyok megelegedve. Mar tobb cukrot nem tudtam hozza rakni mert tul edes lenne, de valami jo lenne, ami masszivabba tenne az egeszet (talan tejpor??). Hiaba tettem hidegre, nem kemenyedett elegge. Szoval nehez volt vele banni. A fogpiszkalo megoldas lehetetlen, mert kicsuszik a lazabb masszabol, igy aztan villa segitsegevel beleforgattam a csokiba es azzal ki is tudtam emelni. Sot ketszer megbuktattam minden golyot, hogy vastagabb csoki reteg legyen rajta. (ferjem ohaja volt). Majd megprobalok kiserletezgetni, estleg ha rajossz valamire legyszives tudasd velem. Koszi, szia: Margit

vmzsuzsa

Kedves Zúza! Én is szeretem a házilag készített finomságokat, de megmondanád, hogy a gyári Bountynál felsorolt anyagok közül melyiket találod egészségre ártalmasnak? Zsuzsa

Zúza

Kedves Zsuzsa! Egyik sem ártalmas, ezt nem mondtam. Szoktam (v)enni gyári Bountyt is, de készíteni izgalmasabb mint megvenni. Leginkább a cukrot kellene likvidálni, sajnos mindkett?ben van. (Még izgalmasabb lenne kókusztejjel, kókuszzsírral és xilittel vagy mézzel. :)

vmzsuzsa

Kedves Zúza! Nagyon örültem a válaszodnak, azt hiszem egy fentebbi hozzászóló miatt (aki szerint sok egészségre ártalmas E anyag van mindenben) valószínüleg félre értettem a felsorolásodat. A cukortól szabadulásban nagy gyakorlatom van, mivel életem párja több mint 10 éve cukorbeteg, és nagyon édesszájú.Sok sok édesít?szert kipróbáltam, használhatóak, bár a vélemények megoszlanak arról, hogy ártalmasak-e. Én nem tudom, 12 éve használom ?ket, nem okozott eddig semmi problémát. Jelenleg az eritrit a kedvencem, amikor a "cukor" mennyisége is számít a receptben. 0 kalóriájú, és 0 ch tartalmú, jelenleg egészségre ártalmatlannak tartják. Egyetlen hibája a borsos ár. A nyírfacukrot nem próbáltam, mert több ismer?sömnél hasmenést okozott, és az is drága. Talán segítettem valamit a cukor fogyasztás redukálásában. Még egyszer elnézést kérek, nem akartalak megbántani, csak kiakadtam az állandóan hangoztatott, de legtöbbször alaptalan E adalékanyagok kártékonyságától. Üdv Zsuzsa.

Böbci

Kedves Zúza, Szerinted mennyi ideig lehet eltartani?Ajiba szeretném elkészíteni.....Köszi, Böbci

Zúza

Kedves Böbci, h?t?ben pár napig jól elvan, csak alaposan takard/zárd le valamivel. Azért ne tárold túl sokáig, frissen a legjobb! Nálunk max. 1-2 napig bírja, gyorsan elfogy. ;-) Üdv.: Zúza

tibber

"nincs benne semmi adalék" LOL! A süt?margarin hidrogénezett növényi olaj, alapvet?en egészségtelen zsiradék, a legtöbben van 2-3 db egészségtelen E-bet?s anyag. A kókuszreszelékek zömét kénnel kezelik. Továbbá még a legdrágább jó min?ség? étcsokikba is raknak ezt-azt, hogy sokáig meg?rizzék a színüket és az ízüket...

Zúza

Kedves Tibber! Én sem csípem a margarint. Megosztottam egy receptet, amelyben ezek a hozzávalók szerepelnek. Valamelyest h? akartam maradni hozzá, mert már így is eleget változtattam rajta (lásd korábbi hozzászólásomban). Csupán a gyári Bountyra utaltam ezzel, amiben a következ?k (is) vannak >> tejpor, emulgeálószerek (szójalecitin, zsírsavak mono- és digliceridjei), tejsavópor, nedvesít?szer, stb... Inkább rosszul fogalmaztam, de már javítottam is. Egyébként nem írtam, hogy zacskós kókuszreszelék kell hozzá, lehet kapni kókuszdiót. Akinek van kedve, reszelget egy kicsit miel?tt nekilát. A margarint le lehet cserélni vajra, amelyb?l van remek házi változat is. Csoki helyett esetleg rágcsálhatunk kakaóbabot. ;) Minden jót, üdv.: Zúza

tibber

Jó-jó :) Nem bántásból írtam, kedves Zúza! :) Én sem vagyok annyira egészségmániás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.