5 almás süti őszre

Mivel az alma éppen szezonját éli és egyre olcsóbb és finomabb, az almás süti iránti rajongásunknak hódolva futószalagon készítjük  belőle az édességeket. 

A nagyi almás pitéjén kívül van még egy-két tippünk, hogy milyen sütiket készíts belőle, egy jó almatortának mindig van helye a hétvégén!

Almás-fahéjas szelet

Klasszikus fűszerezésű torta mandulával és nem tévedés, almalével, amit nem lesz nehéz beszerezni, tekintve, hogy a lereszelt alma elég sok levet ereszt, így valódi gyümölcslével spékelhetjük meg a tésztát. A dobozos almaleveket ez esetben felejtsük el!

Almatorta édesszájúaknak

Hasonló az előző recepthez, azzal a különbséggel, hogy talán még édesebb és még több benne az alma, a tojásfehérjétől pedig egészen légies érzetű lesz a süteményünk.

Bécsi almás pite

Van valami nagyon nosztalgikus, szeretetteljes, melengető az almás sütikben! Bloggerünk, Gréti, tavaly Bécsben járt, ahol újra megkóstolta az egyik kedvenc pitéjét, a receptet pedig fel is töltötte. Nagyon érdemes kipróbálni!

Elzászi almatortácskák

Omlós tésztához alma? Na, a verseny fokozódik, mert ez is annyira finom, hogy egyszer mindenképp meg kell sütni, itt is van mandula, de már benne dió is.

Még több almatorta receptje >>

Tarte Tatin

És akkor egy klasszikus, végül, de nem utolsósorban, az almás sütik őse, a tarte Tatin! Karamellás, tésztás almarétegek egymáson, nem egyszerű munka, de megéri a befektetett energiát.

Még több recept almával >>

Az Egyből 5 korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!