5 almás süti őszre

Mivel az alma éppen szezonját éli és egyre olcsóbb és finomabb, az almás süti iránti rajongásunknak hódolva futószalagon készítjük  belőle az édességeket. 

A nagyi almás pitéjén kívül van még egy-két tippünk, hogy milyen sütiket készíts belőle, egy jó almatortának mindig van helye a hétvégén!

Almás-fahéjas szelet

Klasszikus fűszerezésű torta mandulával és nem tévedés, almalével, amit nem lesz nehéz beszerezni, tekintve, hogy a lereszelt alma elég sok levet ereszt, így valódi gyümölcslével spékelhetjük meg a tésztát. A dobozos almaleveket ez esetben felejtsük el!

Almatorta édesszájúaknak

Hasonló az előző recepthez, azzal a különbséggel, hogy talán még édesebb és még több benne az alma, a tojásfehérjétől pedig egészen légies érzetű lesz a süteményünk.

Bécsi almás pite

Van valami nagyon nosztalgikus, szeretetteljes, melengető az almás sütikben! Bloggerünk, Gréti, tavaly Bécsben járt, ahol újra megkóstolta az egyik kedvenc pitéjét, a receptet pedig fel is töltötte. Nagyon érdemes kipróbálni!

Elzászi almatortácskák

Omlós tésztához alma? Na, a verseny fokozódik, mert ez is annyira finom, hogy egyszer mindenképp meg kell sütni, itt is van mandula, de már benne dió is.

Még több almatorta receptje >>

Tarte Tatin

És akkor egy klasszikus, végül, de nem utolsósorban, az almás sütik őse, a tarte Tatin! Karamellás, tésztás almarétegek egymáson, nem egyszerű munka, de megéri a befektetett energiát.

Még több recept almával >>

Az Egyből 5 korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?