13 egyszerű leves 100 kalória alatt

Akik szeretik a leveseket, nehezen mondanak le róluk még fogyókúra idején is. A jó hír, hogy erre nincs is szükség - csak meg kell találni a megfelelő receptet!

Ebben a téli hidegben jólesnek a meleg levesek. Ha azonban éppen belekezdtünk a testsúlycsökkentésbe, nehéz még a levesek energiatartalmával is zsonglőrködni.

Annak érdekében, hogy a leves is maradhasson az étlapon, a kilóink viszont távozzanak, kiválogattam nektek most 13 egyszerű leves receptjét, adagonként kevesebb mint 100 kalória energiatartalommal. Mentsétek el őket a receptkönyvetekbe, hogy legközelebb gyorsan megtaláljátok őket!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, tápanyagtartalmát részletesen a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

Olvastad már?

Top 7 könnyű főzelék 400 kalória alatt

 1. 1.

  Brokkolis-chilis mungóbabcsíra leves

 2. 2.

  Szecsuani tökleves

 3. 3.

  Cukkinileves

 4. 4.

  Zöldségkrémleves Puzsi konyhájából

 5. 5.

  Gombás karfiolleves

 6. 6.

  Karfiolkrémleves 4. - a legegyszerűbb

 7. 7.

  Tárkonyos salátaleves

 8. 8.

  Tökkrémleves rántotta betéttel

 9. 9.

  Tejszínes sárgarépakrém-leves

 10. 10.

  Zöldségkrémleves feta sajttal

 11. 11.

  Rukkolás-fenyőmagos cukkinikrémleves

 12. 12.

  Fokhagymás zellerkrémleves

 13. 13.

  Tejfölös brokkolileves mandulával

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ennek a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.

Hering András

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.