11 recept elsőrebarbarázóknak

A rebarbara nem a leghétköznapibb alapanyagok közé sorolható, de egyre népszerűbb. Az ismerkedéshez adunk most egy csokor receptet, hogy megszeressétek egymást!

Egyre több kofa és zöldséges árul rebarbarát. De mihez kezdjünk vele? Most megmondjuk! Tulajdonképpen a rebarbara nem is gyümölcs, hanem zöldség. Akkor vegyük meg, ha a szárak szép pirosak és nem maradtak zöldes színűek. A levele mérgező, így ezt messziről kerüljük! Az íze fanyar, savanykás, ezért desszerteknél érdemes más gyümölcsökkel párosítani, a legnépszerűbb az eper-rebarbara duó. Készíthetünk belőle lekvárt, chutney-t hideg húsokhoz és mindenféle süteményeket. Itt vannak a mi legjobb rebarbarás receptjeink:

 1. 1.

  Epres-rebarbarás álompite

 2. 2.

  Rebarbarás pikniksüti

 3. 3.

  Fűszeres rebarbarakompót

 4. 4.

  Túrós pite epres-rebarbarás szósszal

 5. 5.

  Rebarbarakrémleves

 6. 6.

  Rebarbara desszert egyszerűen

 7. 7.

  Rebarbarás kevert süti

 8. 8.

  Fehércsokis-rebarbarás muffin

 9. 9.

  Rizspuding epres-rebarbarás zselével

 10. 10.

  Rebarbarás panna cotta

 11. 11.

  Vaníliakrémes rebarbara szelet

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

„Minél kevesebb fűszert használunk, annál jobban megismerjük az étel igazi...

A koreai konyha az utóbbi időben világszerte kiemelt figyelemnek örvend. Részben, mert ez a mindent elsöprő koreai hullám, az úgynevezett hallyu egyik zászlóshajója, részben, mert hagyományos konyhatechnikai eljárásaival fenntartható példát mutat. És nem kis részben azért, mert globalizáció ide, nagyvárosokba begyűrűző nyugati éttermek oda, a koreaiak egy része ma is szinte szakrális viszonyt ápol az étellel.

Balázs Barbara

További cikkek