Májusi csemege – gasztrohétvégék

Tökéletes programot kerestek a májusi hétvégékre? Összeállítottuk! Országszerte tombol a gasztrofesztivál-szezon – tartsatok és csemegézzetek velünk!

2012. május 4–6. Kenyér- és péksütemény-fesztivál, Budapest

Alapvető táplálékunk, ami nem maradhat ki a mindennapi étkezésből – természetesen nem mindegy, milyen minőségben. Ha szeretitek a roppanós héjú, foszlós kenyeret, szívesen kóstolgattok forró péksüteményeket és keméncéből frissen kibújt lepénykenyereket, akkor május első hétvégéjén a Várban a helyetek a Kenyér- és péksütemény-fesztiválon!

Még több információ itt >>

A NoSalty is járt itt >>

2012. május 4–6. Rosalia, Budapest

Igazi, frissítő nyári kedvenc, üde, zamatos, könnyed, selymes – ha ti is szeretitek a rosé borokat, ott a helyetek a budapesti Larus Rendezvényközpontban, ahol a teljes magyar roséválaszték majdnem összes tagja képviselteti magát. A rendezvény alatt a borok szabadon kóstolhatók, és nehogy időnek előtte a fejünkbe szálljon, ötletes falatkákból és borkorcsolyákból is szemezgethetünk.

Még több információ itt >>

2012. május 5. Római parti országos halászlé-fesztivál, Budapest

A Római part mindig az evezősök paradicsoma volt – akkor sem pihennek a lapátok, amikor a parton rotyog a tűz a halászlé alatt. Egész napos evezőverseny, Óbudai maraton, folklórprogramok és táncbemutatók várják a halászlé szerelmeseit május első szombatján a főváros legsportosabb partszakaszán.

Még több információ itt >>

2012. május 10–13. Pálinkafesztivál, Budapest

Egy kis itóka, ezúttal a Várban. Az egyik legnépszerűbb hungarikum, a pálinka, lesz a főszereplő, remek sajtok és isteni házi kolbászok kíséretében. A 25-féle pálinka és házi ínyencségek mellett a Barackos udvarban, stílusosan, barackos finomságokat kóstolhatnak a látogatók.

Még több információ itt >>

A NoSalty is járt itt >>

2012. május 11–13. Ízek, táncok, jó szomszédok, Hévíz

Ha kíváncsiak vagytok a horvát, román, erdélyi és ukrán gasztronómiára és kultúrára, május második hétvégéjén irány Hévíz, ahol háromnapos rendezvény keretében belekóstolhattok a környező népek ételeibe, megnézhetitek a táncaikat, ismerkedhettek a kultúrájukkal. Ha pedig tetszett a felhozatal, a helyi és külföldi termelők kézműves termékeit meg is vásárolhatjátok, hogy minél tovább tartson a gasztroélmény!

Még több információ itt >>

2012. május 18–20. Szakácstanulók országos szabadtéri főzőversenye, Mezőkövesd

Jön a nyár, kezdődik a bográcsszezon. A mezőkövesdi rendezvényen most nemcsak bográcsos remekek között lehet válogatni, hanem a legjobb, otthon készített, házi süteményt is megkóstolhatjuk – természetesen, miután a közönség a zsűrivel együtt megszavazta. A rendezvény második napján, a polgármesterek főzőversenyén pedig tanúi lehetünk, hogyan bánnak a bográccsal 40 kistelepülés első emberei.

Még több információ itt >>

2012. május 25–27. Balatoni folklór napok és pörköltfőző verseny, Révfülöp

Még egy pörköltfőző verseny, az ország másik végéből, Révfülöpről. Lesz itt pörkölt minden mennyiségben – a látogatók válogathatnak a marha-, birka-, nyúl-, kakas- és tojáspörköltekből.

Még több információ itt >>

2012. május 25–27. Hajdúszoboszlói grillétel- és sörfesztivál, Hajdúszoboszló

Hideg sör és frissen sült grillétel – tökéletes nyári vacsora! A pünkösdi rendezvény célja, hogy bemutassa, melyik grillételhez milyen sör illik leginkább. Aki maga is szívesen izzítja be a kerti grillt, mindenképpen látogasson el az észak-alföldi városba!

Még több információ itt >>

2012. június 1–3. Főzdefeszt sörfesztivál, Budapest

A második kézműves sörfesztivált május második hétvégéjén rendezik a Mikszáth téren, ahol az éttermek különleges, az alkalomhoz illő fogásokat kínálnak, a látogatók pedig találkozhatnak a hazai sörfőzők egyre népesebb táborával, és kedvükre fogyaszthatnak a zamatos, házi sörből.

Még több információ itt >>

2012. május 31– június 3. Time for Wine, Budapest

Borfesztivál, Budapest szívében ahol a legismertebb és kevésbé ismert pincészetek állítják ki a boraikat. Ide a megfáradt vendégek akár munka után is betérhetnek egy pohár száraz vagy édes nedüre.

Még több információ itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?