Újévi lencsekörkép

Mindjárt itt az újév és a lencseevés ideje. Íme egy kis összegzés: minden a lencséről, szuper receptek, avagy a nagy lencsekörkép. 

Újévi lencse kolbászkákkal recept

Újévi lencse, hogy legyen szerencse!

Aki nem barátja a lencsének, annak bizony kínosan kezdődik az év, mert január elsején - történhet bármi – lencsét mindenkinek enni kell! -Dacota cikkéből megtudhatjuk, hogy miért fontos ilyenkor lencsét ennünk, akár a babonára, akár a praktikumra vagyunk kíváncsiak. Mindemellett pedig jó pár ötletet találunk arra, hogy mit is készítsünk lencséből, ha esetleg idén a főzelék helyett inkább valami másra vágynánk.

Újévi lencse kolbászkákkal recept

Gazdagodjunk lencsével!

Ha számba vesszük a különböző mondásokat és hiedelmeket, melyek a szerencsehozó étkekről szólnak, akkor a lencse biztosan az elsők között fog szerepelni - Grétitől megtudhatjuk, hogyan készítsük a lencsét a gyerekeknek, illetve, hogy bár egyelőre még külön készíti nekik, azért próbálja a füstölt finomságokat is fokozatosan belecsempészni az ételükbe. A lencse mellett szó esik a malacsültről és a hozzá fűződő babonákról is, és persze az egybesült fasírt és a töltött káposzta sem maradhat ki.

Újévi lencse - elsejei ebédek

Megint itt az új év, jó lenne lencsét főzni... de mi készüljön belőle a főzeléken kívül? Adunk pár tippet, hogyan variálhatod a megszokott ízeket! - Kitti cikkében összeszedett nekünk néhány ötletet arra az esetre, ha túllépnénk a főzeléken, és valami mást készítenénk a lencsénkből, továbbá hasznos tippeket is kapunk, hogy mivel párosítsuk, mivel dobjuk fel, mit főzzünk bele.

Boldog új évet kívánunk mindenkinek!

Még több lencsés recept

Címlapról ajánljuk

Sós sütemények karácsonyra

A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!

Nosalty

További cikkek