Nagyvilág

Nézzünk át a szomszédhoz!

Távoli országok egzotikus konyháit gyakran jobban ismerjük, mint a szomszédaink legnépszerűbb ételeit. Úgyhogy hoztam két klasszikust Ukrajnából: a borscsot és a pampuskát!

Dacota

Vendégségben Indonéziában

Empal goreng, Kangkung Cah, Telur Darad Gulung, Nasi Uduk Betawi. Ha nektek is kínai, ahogy nekem tűnt, előre szólok: ez indonéz! Gyertek, kifejtem bővebben - receptekkel!

Dacota

Vendégségben egy thai konyhában

Hazaesünk munka után fáradtan, éhesen, és már nincs energiánk boltba menni - nézzük, mi van a hűtőben. És nézzük mi történik, ha ugyanez a jelenet Thaiföldön játszódik! 

Dacota

Harcias nagyi banánnal támad

Nem kattintottak félre, ez a bulvármagazinba illő cím tényleg megtörtént velem Mexikóban. Az eset és egy ottani torta kombinációjából született ez a villámgyors desszert!

Dacota

Összeettem tücsköt-bogarat

Nem tudom eldönteni, hogy mielőtt eljutottam Mexikóba, mi tartott tovább, az út megszervezése vagy a konyha előzetes tanulmányozása. Egy biztos: még így is ért meglepetés!

Dacota

3 alapanyag, 3 ázsiai ország, 3 recept

A távoli, egzotikus konyhák kipróbálásától sokakat a nehezen beszerezhető alapanyag tart vissza. De ha egyszer megszereztük őket, ne álljunk meg egynél! 3 variáció Ázsiára.

Dacota

Galette, a bretonok palacsintája

Minden nemzetnek megvan a maga saját kedvenc palacsintája. A franciáknak - mivel ők a franciák - több is. Most az egyik északi tartomány nemzeti kincsét mutatom be nektek!

Dacota

Varázslatos Thai konyha

Bár egyre több autentikus külföldi konyha nyílik nálunk, egy jó thai éttermet még mindig nem könnyű találni. Készítsük el otthon e távol-keleti konyha legfinomabb fogásait!

Dacota

Címlapról ajánljuk

További cikkek