Imádjuk a rakott krumplit!
Az egyik legklasszikusabb magyar ételünk a rakott krumpli. Nem véletlen, hogy az idei Gourmet Fesztivál is fő étkévé választotta.
GrétiAz egyik legklasszikusabb magyar ételünk a rakott krumpli. Nem véletlen, hogy az idei Gourmet Fesztivál is fő étkévé választotta.
GrétiNehogy azt higgye valaki, hogy tökéletes grillcsirkét csak a sütödékben kapni. Otthon, saját kezűleg is fantasztikusat készíthetünk!
GrétiAlig léptünk át az új évbe, máris elkezdődött a mulatságok ideje. De mit készítsünk még a fánkon kívül?
GrétiGyerkőceink számára a legizgalmasabb konyhai élmény, ha kézzel-lábbal „belemancsolhatnak” az ételbe, miközben alkotnak. Készítsünk velük együtt karácsonyi finomságokat!
GrétiEzen a héten kezdődik az iskolai téli szünet, pihenési idejüket töltő gyermekeink pedig igazán megérdemlik, hogy fejedelmi reggeliket készítsünk nekik minden nap!
GrétiMár csak pár sulis nap van hátra ebben az évben. Főzzünk gyermekeinknek tartalmas leveseket, hogy könnyedén vegyék az akadályokat!
GrétiA hétvégén érkezik a Mikulás! Lepjük meg gyermekeinket, készítsünk ízletes süteményeket a csizmába!
GrétiLétezik egy zöldség, ami a burgonyát helyettesítheti, és ráadásul még egészségesebb is. Ez nem más, mint a soknevű pasztinák.
GrétiA legegyszerűbb és leggyorsabb csirkét készíteni vacsorára. A pácolást viszont ne felejtsük megejteni egy nappal vagy pár órával a sütés előtt.
GrétiDobjuk fel a hétköznapokat! Miért kellene egyszerű rizst ennünk többször egy héten? Színezzük fantáziánk szerint!
GrétiEgy anyukának mindig gondolnia kell csemetéire, ha hazaérkeznek a suliból farkas éhesen, találjanak valamit a hűtőben, hogy átvészeljék a délutánt.
GrétiA különböző salátafélékre mindig csak úgy gondolunk, hogy salátát lehet készíteni belőlük. Ez nem igaz! Lássuk, hogyan használhatjuk fel másképpen őket!
GrétiAlmát egész évben vásárolhatunk, a legolcsóbb immunerősítő gyümölcs. Ilyenkor ősszel még több vitamin és ásványi anyag van benne, mint tél végi, kora tavaszi társaiban.
GrétiReggelire friss tejből kakaót vajaskiflivel. Ebédre piskótakockát csokiöntettel, vacsorára kakaós kalácsot lekvárral. Gyermekeink ezt a menüsort azonnal elfogadnák!
GrétiAki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.
Kormos LiliA klímabarát étrend nem diéta, hanem tudatos szemlélet az étkezésről. Nézzük, miről is szól!
Németh OrsiHa szereted a süteményeket, na meg a karácsonyt, akkor ez a kvíz biztos nem fog nehézséget okozni. Lássuk, hány karácsonyi süteményt ismersz fel a képekről!
NosaltySokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
Bajai halászlé, rántott ponty, majonézes saláták, ropogósan csokis tetejű isler, puha mézes krémes, gesztenyés bejgli, ünnepi harcsapaprikás, lusta töltött káposzta.... a legklasszikusabb és legszebb karácsonyi fogások minden kedves olvasónknak! Boldog karácsonyt!
Az adventi és karácsonyi időszakban rengeteg sütemény készül a közreműködésével, azonban az év más időszakaiban rendszerint hanyagoljuk a konyhában. Kitaláljátok melyik növényi alapú, igen gazdag kalciumforrásra gondoltunk?
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...