Az utolsó iskolai héten minden tanár be szeretné pótolni a lemaradásokat. Hiába közeleg gyermekeink számára a szabadság pillanata, még több dolgozat megírása áll előttük a várt pillanatig. Annak érdekében, hogy a finisben, azaz az utolsó napokban is jól teljesítsenek, készítsünk nekik tápláló leveseket és krémleveseket idényzöldségből, átmelegítve átfagyott tagjaikat, amikor hazaérkeznek az iskolából.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/G1/qg/yOiNbyd2lfVxluiswRPHVHXdgndLEMLsSmLbq1Qr.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=045f3d43c60a2f295f638af29ddde161)
Az elmúlt héten is állandó dolgozatírási lázban égtünk, folyamatos volt a tanulás, a felkészülés, sőt, még a hétvége is rövidebb lett egy nappal a szombati tanítási nap miatt. Egyszerűen kell egy kis segítség! Először is ott vannak a vitaminok és a sok gyümölcs az asztalon álló tálban. Aztán ott a sok csoki, amit a Mikulás hozott, ezek persze nem éppen a vitaminokról híresek, de azért adhatnak egy kis energiát. Az utolsó hét azonban már tényleg teljesen leszívja őket, ezért döntöttem úgy, hogy legyen minden nap meleg leves az asztalon.
A legegyszerűbbel kezdem: ma brokkoli krémlevest főzök. Ha nem hagymával készítem, akkor a brokkolit rózsáira szedem, vigyázok, ne főjön túl. Pici tejszínnel, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezve összeturmixolom, és újból felforralom. A legfontosabb, hogy pirított barna kenyérszeleteket készítsek hozzá, enélkül meg sem enné a családom - ezek alá kevés olívaolajat locsolok vagy vajat kenek, tetejére pedig parmezánt szórok.
Hogyan néz ki a heti levessor? Holnap, marha- vagy gulyásleves lesz menüben. Aztán zeller krémleves követi a sorban, amit ugyancsak minél kevesebb fűszerrel készítek, hogy a zöldség saját ízét érezzük. Az elmaradhatatlan pirított barna kenyérkockák természetesen ott fognak díszelegni az asztalon, hogy ki-ki kedvére szórjon belőle annyit, amennyit csak szeretne, illetve ameddig a készlet tart - itt a fűszerezés a lényeg és az a pár csepp olívaolaj vagy vaj, amiben megpirul. A gyári levesgyöngy is megfelelne a gyerekeknek, de az mégsem az igazi. Az a pár perc plusz időráfordítás megéri!
Karalábét és csirkemellet is vettem a piacon, úgyhogy lehet még karalábé krémleves is, de a jól bevált zöldhagymás tésztalevesem csirkével biztos befutó lesz.
Még több krémleves receptet itt találtok
Jövő héten szünidei ráérős reggeliket készítünk, de addig is főzzünk minél több szívmelengető levest!
Gréti
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/recipes/ty/V5/zoldhagymas-csirkeleves-tesztaval.jpeg?w=150&h=150&fit=crop&s=29b0691c4b96cac7e20a7dcd7de82ffa)
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/recipes/0l/g7/bazsalikomos-karalabe-kremleves.jpeg?w=150&h=150&fit=crop&s=c5e9d41a50fb13101d94cdfdbab0244b)
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/recipes/LF/se/tradicionalis-gulyasleves.jpeg?w=150&h=150&fit=crop&s=03cb1f27254824fc7fbf3ca224bc079a)