Utolsó hét a suliban

Már csak pár sulis nap van hátra ebben az évben. Főzzünk gyermekeinknek tartalmas leveseket, hogy könnyedén vegyék az akadályokat!

Az utolsó iskolai héten minden tanár be szeretné pótolni a lemaradásokat. Hiába közeleg gyermekeink számára a szabadság pillanata, még több dolgozat megírása áll előttük a várt pillanatig. Annak érdekében, hogy a finisben, azaz az utolsó napokban is jól teljesítsenek, készítsünk nekik tápláló leveseket és krémleveseket idényzöldségből, átmelegítve átfagyott tagjaikat, amikor hazaérkeznek az iskolából.

Az elmúlt héten is állandó dolgozatírási lázban égtünk, folyamatos volt a tanulás, a felkészülés, sőt, még a hétvége is rövidebb lett egy nappal a szombati tanítási nap miatt. Egyszerűen kell egy kis segítség! Először is ott vannak a vitaminok és a sok gyümölcs az asztalon álló tálban. Aztán ott a sok csoki, amit a Mikulás hozott, ezek persze nem éppen a vitaminokról híresek, de azért adhatnak egy kis energiát. Az utolsó hét azonban már tényleg teljesen leszívja őket, ezért döntöttem úgy, hogy legyen minden nap meleg leves az asztalon.

A legegyszerűbbel kezdem: ma brokkoli krémlevest főzök. Ha nem hagymával készítem, akkor a brokkolit rózsáira szedem, vigyázok, ne főjön túl. Pici tejszínnel, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezve összeturmixolom, és újból felforralom. A legfontosabb, hogy pirított barna kenyérszeleteket készítsek hozzá, enélkül meg sem enné a családom - ezek alá kevés olívaolajat locsolok vagy vajat kenek, tetejére pedig parmezánt szórok.

Hogyan néz ki a heti levessor? Holnap, marha- vagy gulyásleves lesz menüben. Aztán zeller krémleves követi a sorban, amit ugyancsak minél kevesebb fűszerrel készítek, hogy a zöldség saját ízét érezzük. Az elmaradhatatlan pirított barna kenyérkockák természetesen ott fognak díszelegni az asztalon, hogy ki-ki kedvére szórjon belőle annyit, amennyit csak szeretne, illetve ameddig a készlet tart - itt a fűszerezés a lényeg és az a pár csepp olívaolaj vagy vaj, amiben megpirul. A gyári levesgyöngy is megfelelne a gyerekeknek, de az mégsem az igazi. Az a pár perc plusz időráfordítás megéri!

Karalábét és csirkemellet is vettem a piacon, úgyhogy lehet még karalábé krémleves is, de a jól bevált zöldhagymás tésztalevesem csirkével biztos befutó lesz.

Még több krémleves receptet itt találtok

Jövő héten szünidei ráérős reggeliket készítünk, de addig is főzzünk minél több szívmelengető levest!

Gréti

Zöldhagymás csirkeleves tésztával

Bazsalikomos karalábé-krémleves

Tradicionális gulyásleves

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Mézeskalácscsigák

Mindenki imádja a mézeskalácsot, ezt a szuper fűszeres tésztát azonban akár csigaformában is elkészíthetjük. Így tettünk most mi is, és fűszeres vajkrémmel megkent édes tekercseket ...

Hókifli lekvárral töltve

Porcukorba csomagolva várja az édességre éhes szájakat ez a hókifli. Az omlós linzertésztából készült finomság hosszú ideig eltartható, így még jóval az ünnepi készülődés ...

Cukormentes, ünnepi panna cotta

Ha nincs sok időtök elkészíteni az ünnepi desszertet, akkor ez az elegáns panna cotta a megmentésetekre siet! Alig 10 perc aktív munka van vele, a végeredmény azonban egy letisztult, finom, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...