Tökéletes grillcsirke sütőben

Nehogy azt higgye valaki, hogy tökéletes grillcsirkét csak a sütödékben kapni. Otthon, saját kezűleg is fantasztikusat készíthetünk!

Pikáns csirke egészben sütve recept

Nehéz feladat minden nap kitalálni, mit adjunk vacsorára családunknak. Ha gyors megoldásra van szükségünk, süssünk össze csirkecombokat zöldségekkel. Ebben az esetben nem kell állandóan a sütő mellett állnunk, hiszen fóliával letakarva is megpirul a csirke. Ugyan, ennél a variációnál egy kicsit nagyobb odafigyelést igényel a házilag készített grillcsirke, de megéri a kitartás, mert csodálatos vacsora lehet belőle. Ha többször szavazunk bizalmat ennek az ételnek, akkor készíthetünk hozzá különböző pácokat: csípőset a kemény legényeknek, provance-it vagy bazsalikomosat az ínyenceknek, és magyarosat a hagyományőrzőknek. Van aki sörös dobozra ültetve süti a csirkét. Nekem ez a változat kevésbé tetszik. Hiszen fektetve ugyanolyan szépen meg tudjuk pirítani a csirke bőrét. Hogyan csináljuk? Íme egy-két jó tanács:

Menjünk ki a piacra, és vegyünk falusi csirkét. Olyat, amelyik kukoricán nevelkedett - színe sokkal sárgásabb, bőre kissé vastagabb és feszesebb, mint bolti társaié. Készítsük ebből házi grillcsirkénket!

A pácba tegyünk fokhagymát, köményt, sót, borsot, paprikát - esetleg valamilyen csípős paprikát - és olívaolajat. Ennél több zsiradékra nem lesz szükségünk. A fűszerek túlzott keverése pedig elnyomhatja a hús ízét.

A csirke pocakjába tömjünk egy nagy hagymát: így elég nedvesség jut majd a húsba, amitől puha és omlós marad. Ugyanakkor a páclével való külső kezelést, a kenegetést se felejtsük el! Negyedóránként kenjük át újból a csirkét az olajos páccal.

Pikáns csirke egészben sütve recept

A másik nagyon lényeges szempont a sütési hőfok megfelelő megválasztása. Tegyük az alufóliával letakart csirkét 180 fokra előmelegített sütőbe, úgy, hogy néhány beleszúrt fogpiszkálóval eltartjuk tőle a fóliát. Így kenegetés közben is könnyebben levehető, és nem ragad hozzá. A sütés vége előtt 5-8 perccel vegyük le a fóliát, és pirítsuk ropogósra a csirke bőrét.

Ha ezeket az apró trükköket alkalmazzuk, akkor egy belül omlós, puha húsú, kívül csodálatosan roppanós bőrű csirkét tálalhatunk családunknak. Most már csak azt kell eldönteni, ki egye a combját, és ki a mellét...

Jövő héten rakott krumplit készítek, addig is ropogtassa ki-ki kedvére a grillcsirkéjét!

Gréti

A dekorációt köszönjük aButlers-nek! A helyszínt a Miele biztosította.

Címlapról ajánljuk

További cikkek