r
Nosalty Logó

Marokkói pitakenyér csicseriborsóval

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
cukroskata
Marokkói pitakenyér csicseriborsóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 650 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2599 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 270 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 650 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3426.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1089 mg
  • Nátrium
    1622 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    510.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1408 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2599 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 270 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Jamie kézzel gyúrta össze, és én is így csináltam sokáig, de most már van kenyérsütőgépem, így azt vetem be.
  2. A lisztet, a vizet, a sót és az élesztőt beletettem a gépbe, beállítottam a dagasztóprogramot, és hagytam, hadd dolgozzon helyettem.
  3. A koriandert mozsárban összetörtem, a csicseriborsót sós vízben puhára főztem.
  4. Félidőben kinyitottam a gépet, rászórtam a csicseriborsót, a római köményt és a koriandert, és megvártam, amíg jól megdagasztja. A csicseriborsó kicsit darabos marad, de ez a jó benne.
  5. Akkor kivettem, és egy hosszú hurkát sodortam belőle. Felvágtam 8 részre, és minden darabot lisztezett gyúródeszkán kör alakúra kinyújtottam.
  6. Kettőt azonnal meg is sütöttem. Előmelegített sütőben, 240 fokon, a rácsra téve 5 percig sült.
  7. A többit egy műanyag dobozba tettem, ami bírja a mélyhűtést, mindegyik közé folpack fóliát tettem, és így ment a mélyhűtőbe. Amikor kiveszem a mélyhűtőből, előmelegített sütőben, fagyottan a rácsra teszem, és 200 fokon kb. 8 percig sütöm. 1 darabban: energia 43 Kcal, szénhidrát 7,7 gr
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 84008
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 07.

Ajánló

Meg lehet tölteni valamivel, vagy csak úgy kenyér helyett megenni.

Receptkategóriák

Marokkói pitakenyér csicseriborsóval
cukroskata 25 recept

Ezt a pitát Jamie Oliver műsorában láttam, és azóta szinte mindig van belőle a mélyhűtőmben. Én kihagyom  belőle a cukrot, amiből Jamie egy kávéskanállal tett bele. Az a tapasztalatom, hogy minden ellenkező híresztelés ellenére az élesztő ugyanolyan jól „dolgozik” cukor nélkül is. A csicseriborsót azonban ki nem hagynám. Gyerekkoromban nagyon tetszett a gyerekdalban a csicseriborsó, ahogy most visszagondolok, azt hittem, hogy az valami borsó lehet, amit egy csicsergő madár eszik, azt azonban végképp nem tudtam kitalálni, hogy mi lehet az a bablencse :-)

Hozzászólások

Platanszanna

Meg lehet csinálni graham lisztb?l, vagy világos rozslisztb?l is?

Törölt felhasználó

Szia! Sajnos valamit elszámoltál. Nagyon finom valóban, de ha csak a fél kg lisztet elosztom 8 részre, ami 62,5 gramm, az 214 kcal és 44 g szénhidrát! Sajnos nagyon büntet minket az élet, és 1-2 harapás is nagyon sok kcal-val jár.. bár ennyi belefér! :) F?leg ha teljeskiörlés? gabonalisztekkel dolgozunk.. Üdv: Márk

Kephera

Hát én ezzel iszonyú sokat kínlódtam. A tésztám az még nokedlinek is híg volt, pedig minden mennyiséget pontosan kimértem, aztán valahogy felturbóztam még liszttel, nem kevéssel, és most várom, hogy mi sül ki bel?le...Mondjuk nem vagyok egy nagy süt?bajnok az tény, és naná, hogy a kenyérsüt?gépem is a pincében porosodik, de biztos, hogy fél liter víz szükséges hozzá?

Törölt felhasználó

 Szia!Te néztél el valamit, mert szerintem csak kett? és fél deci víz kell hozzá!

cukroskata

Már elég régen csináltam, így csak azt tudom mondani, hogyha 1/2 l-t írtam,akkor biztos annyi kell. Majd sütök egyet mostanában, és megírom. Most csak azt tudom ajánlani, hogy tegyél bele még lisztet, de akkor még sót is, addig, amíg már nem ragad, és több részre oszd szét. Persze az is lehet, hogy más a liszt min?sége. Ha az én hibámból nem sikerült, akkor elmézésedet kérem :-(

cukroskata

Már elég régen csináltam, így csak azt tudom mondani, hogyha 1/2 l-t írtam,akkor biztos annyi kell. Majd sütök egyet mostanában, és megírom. Most csak azt tudom ajánlani, hogy tegyél bele még lisztet, de akkor még sót is, addig, amíg már nem ragad, és több részre oszd szét. Persze az is lehet, hogy más a liszt min?sége. Ha az én hibámból nem sikerült, akkor elmézésedet kérem :-(

Törölt felhasználó

This is great that people can receive the <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/credit-loans">credit loans</a> and it opens new opportunities.

Törölt felhasználó

Students from various states have the same academic writing problems. In fact, all of them order <a href="http://www.supremeessays.com/custom-written-essays.html">custom written essays</a>. Fortunately custom competing companies seems to be concentrated on studnets' higher grades.

Törölt felhasználó

Szerintem sem stimmel valami a mennyiségekkel ahogy Kephera is írta jó híg nokedlitészta lesz így az egészb?l, tettem bele még lisztet, finom is lett. HA tudod azért pontosítsd már a receptet mert nekem nagyon bejön, csak egy bajom van vele nekem a fagyasztós módszer nem m?ködött. Lehet ám hogy csak a mennyiségek miatt. Mikor a fagyasztóból kiszedve sütöttem nem pufisodott fel leginkább egy lapos lepény maradt. Pedig ha m?ködne nálam is lenne mindig a fagyóban mert a ISTENI!

cukroskata

Igazán sajnálom, csak azt tudom ígérni, hogy a hétvégén megsütöm, és megírom. Egyébként valahol meg van videón is, azt is megpróbálom megkeresni. Addig is azt javaslom, hogy fokozatosan tegyétek bele a vizet, és ha jó az állaga, akkor ne tegyetek bele többet. Úgy tudom, hogy a liszt min?ségét?l függhet, hogy mennyi víz kell bele.

Törölt felhasználó

At our <a href="http://www.primewritings.com/paper-writing.php">paper writing</a> company, we are able to offer the most affordable costs for custom written term papers. Our primary purpose is to customers' satisfaction.

cukroskata

Kephera , Mili213 , sajnos elírtam a mennyiségeket, már javítottam, elég bele 1/4 l víz. (persze függ a liszt min?ségét?l is)Sajnálom, hogy miattam nem sikerült a pita. Ha email-ben megírjátok a címeteket, küldök valami apróságot kárpótlásul. Kata

Kephera

Kata most olvastam, hogy elírtad a mennyiséget. Tündér vagy, de nem szükséges kárpótolni:) Az biztos, hogy ennek fényében én is nekifutok még egyszer. Nyaralás úgysem lesz az idén, legalább legyenek fincsi egzotikus ételek!:)

Flikflak

Szia Kata! Ez a pita egyenesen fantasztikus! Pedig nem vagyok egy kelttészta-guru, de valami hihetetlenül finom! Köszi a receptet! Mindet kisütöttem, s még másnap is nagyon finom. Ettük simán fokhagymás-tejfölös-joghurttal, valamint kompletten gyros-os felállásban is, amihez Mislenbaba pácát használtam (http://www.nosalty.hu/recept/gyros-fuszerpac-hazilag). Köszi még egyszer és mosolygós napokat kívánok! flikflak

Törölt felhasználó

Hát ha kíváncsi vagy a bablencsére én tudok neked fényképet küldeni róla

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek