r
Nosalty Logó

Zsebes csirkemell ahogy Zsuzsanka készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsuzsanka
Zsebes csirkemell ahogy Zsuzsanka készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 569 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1705 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1523 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 569 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151 g

Zsír

  • Összesen
    107.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4569 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    801 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1598 mg
  • Nátrium
    1773 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1705 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 167 Kcal

Elkészítés

  1. A filézett csirkemellet megtisztítjuk, és kettévágjuk. Az így kapott mellet bevágjuk úgy, hogy még egybe maradjon, vagyis kialakítjuk a zsebet. Ezután jöhet a fűszerezés, olajjal lelocsoljuk, és betesszük a hűtőbe kicsit pihenni.
  2. A virsliket akkora darabokra vágjuk (kb 4 virslit tettem bele, de felkarikázzuk, akkor a sütőzacskóba mellé is tehetjük), hogy beleférjenek a csirkemell zsebeibe. A húst kivesszük a hűtőből, és megtöltjük a virslivel, majd rányomjuk a tömlős sajtot, utána vágunk bele pár szelet hegyes erőst.
  3. A csirkemellet összetűzzük fogpiszkálóval, és beletesszük a sütőzsákba, mellészórjuk a zöldségkeveréket és a felkarikázott hagymát. Ha készen vagyunk, mehet is a sütőbe sülni. A sütés utolsó 10 percében felvágjuk a zacskót, így még finomabb lesz.
  4. Ha megsült a csirke, akkor reszeljünk rá trappista sajtot. Ízlés szerint díszítésnek pedig megszórjuk egy kis petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1901
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsuzsanka 1 recept

Sokféle csirkemell receptet találtam már, ezeknek a variációjából  jött az ötlet.

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek