r
Nosalty Logó

Májas falatok

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Májas falatok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1347 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    791 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4171 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 337 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4259.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    362 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    2011 mg
  • Nátrium
    1277 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16712 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3165 micro
  • Kolin:
    1436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16682 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 1347 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1683 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat jó alaposan megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
  2. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd az apróra vágott májat is. Sózzuk, borsozzuk, illetve a majorannával ízesítjük. Kb. 20 percet rotyogtatjuk a serpenyőben, utána ha kész van, hagyjuk kihűlni.
  3. A kenyérszeleteket vízbe beáztatjuk, és mikor kihűlt a máj, összedolgozzuk a jól kinyomkodott kenyérrel, a tojásokkal. Ha szükséges még ilyenkor ízesíthetjük, én még ilyenkor szoktam belerakni egy kis majorannát, pirospaprikát.
  4. Egy közepes sütőt kiolajazunk, és kb. fél óra alatt pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16262
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 14.

Ajánló

Egy egyszerű kis különlegesség azoknak, akik szeretik a májat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hasonló töltelékkel töltötték az öregek az egészben sült csirkét felénk, aztán ezt kicsit átdolgozva kipróbáltuk tepsiben megsütve is. Nagyon finom kis étel, uzsonnára például tökéletes. De mi már ettük vacsorára francia salátával is :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...