r
Nosalty Logó

Zöldséges burgonyapüré

Vicikó
Zöldséges burgonyapüré
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

239
Kalória
7.6g
Fehérje
30.5g
Szénhidrát
10.8g
Zsír
193.7g
Víz
26.9g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
5.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 955 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1020.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    193.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2626 micro
Összesen 239 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4081.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    2854 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    774.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    446 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    383 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    2306 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10505 micro
Összesen 955 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk, nem túl apróra felaprítjuk. A brokkoliról levágjuk a rózsáit, és félretesszük.
  2. A megmaradt brokkoliszárat alaposan megmossuk, a vágott végéből kb. 1 cm-t levágunk, a krumplihoz hasonló nagyságra aprítjuk, majd a burgonyával együtt lábosba tesszük, forró vizet öntünk alá, megsózzuk, és feltesszük főni.
  3. Amikor már majdnem puhára főtt, hozzátesszük a borsót, folytatjuk a főzését, 2-3 perc múlva hozzáadjuk a brokkolirózsákat is.
  4. 1-2 perc után levesszük a tűzről, leöntjük a levét, hozzáadjuk a vajat, és megtörjük úgy, hogy még kissé darabkás maradjon. Ízlés szerint megsózhatjuk még.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 3 p
  • Főzés ideje: 13 p

Egyik éjjel láttam a tv-ben, (mert mikor nézne az ember főzős műsort, ha nem éjszakának idején?) Jamie Oliver, amúgy nagy kedvencem műsorát, amiben ezt készítette. Olyan guszta volt, ízletesen nézett ki, hogy fel sem kellett írnom. Megjegyeztem, és ma meg is csináltam. Hát mondhatom, nagyon finom! A krumplipüré zöldben.. :-)), kicsit másképp, mint megszoktuk. A másik ami nagyon tetszett, hogy milyen hasznosan felhasználhatjuk a brokkoli teljes szárát, amit eddig tényleg fájó szívvel dobtam ki, pedig az is olyan jól néz ki! Finom is, most legalább megkóstoltam nyersen. Hasonlít a karalábé ízére. És amúgy, azt is megvettük, és kifizettük! :-) Jó étvágyat hozzá, annak elkészíti, szerintem nem fog csalódni!

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek