Zöldséges burgonyapüré
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
239
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
955
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1020.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 714 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 193.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 577 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2626 micro
Összesen
239
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.3 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4081.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 265 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 697 mg
-
Nátrium 2854 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 774.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 532 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 446 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 383 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 412 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 129 micro
-
β-karotin 2306 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10505 micro
Összesen
955
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 804 micro
Összesen
72
kcal
Elkészítés
- A burgonyát megtisztítjuk, nem túl apróra felaprítjuk. A brokkoliról levágjuk a rózsáit, és félretesszük.
- A megmaradt brokkoliszárat alaposan megmossuk, a vágott végéből kb. 1 cm-t levágunk, a krumplihoz hasonló nagyságra aprítjuk, majd a burgonyával együtt lábosba tesszük, forró vizet öntünk alá, megsózzuk, és feltesszük főni.
- Amikor már majdnem puhára főtt, hozzátesszük a borsót, folytatjuk a főzését, 2-3 perc múlva hozzáadjuk a brokkolirózsákat is.
- 1-2 perc után levesszük a tűzről, leöntjük a levét, hozzáadjuk a vajat, és megtörjük úgy, hogy még kissé darabkás maradjon. Ízlés szerint megsózhatjuk még.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 418
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 18858
- Feltöltés dátuma: 2012. február 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vicikó
251 recept
Egyik éjjel láttam a tv-ben, (mert mikor nézne az ember főzős műsort, ha nem éjszakának idején?) Jamie Oliver, amúgy nagy kedvencem műsorát, amiben ezt készítette. Olyan guszta volt, ízletesen nézett ki, hogy fel sem kellett írnom. Megjegyeztem, és ma meg is csináltam. Hát mondhatom, nagyon finom! A krumplipüré zöldben.. :-)), kicsit másképp, mint megszoktuk. A másik ami nagyon tetszett, hogy milyen hasznosan felhasználhatjuk a brokkoli teljes szárát, amit eddig tényleg fájó szívvel dobtam ki, pedig az is olyan jól néz ki! Finom is, most legalább megkóstoltam nyersen. Hasonlít a karalábé ízére. És amúgy, azt is megvettük, és kifizettük! :-) Jó étvágyat hozzá, annak elkészíti, szerintem nem fog csalódni!