adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
30g füstölt szalonna197 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
71 kcal
Összesen
428
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
60g füstölt szalonna393 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
856
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
75.1g burgonya43 kcal
-
59 kcal
-
13.5g vöröshagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
2.4g napraforgó olaj21 kcal
Összesen
128
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 191.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
428
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 58.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 501.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 383.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
856
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 75.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
-
500 g burgonya
-
60 g füstölt szalonna
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd hűlni hagyjuk. A kihűlt burgonyákat vékony szeletekre vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk.
- Egy serpenyőben adagonként a burgonyát aranysárgára sütjük, a vége fele hozzáadjuk a hagymát és a szalonnát, még egy pár percig pirítjuk.
- Sóval, borssal és darált köménnyel fűszerezzük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 305
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 46931
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A burgonyát ha lehetséges főzzük meg egy nappal hamarabb, így van ideje jól kihűlni, és jobban szeletelhető.