Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségekkel sült csirke zsemlemorzsával

Zöldségekkel sült csirke zsemlemorzsával
Zöldségekkel sült csirke zsemlemorzsával
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Variáció az egész csirke témára. :-) Anyukám régi szakácskönyvéből származik az ötlet, az általam bevált verziót olvashatjátok itt. Ez az első receptem, remélem, tetszeni fog!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha zsírosabb a csirke, a saját hájas részeiből kisült zsírt is használhatjuk. Nem szentírás az egész csirke, bármilyen csirkevariációban készülhet.
Nem kell megijedni, ha úgy látjuk, sok szaftja lett, nagyon finom a köretre locsolva.

Rizzsel vagy tésztával a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét feldaraboljuk tetszés szerinti darabokra, besózzuk, fűszerezzük ízlés szerint, kicsit állni hagyjuk.
  2. Közben a zöldségeket megpucoljuk, hosszú csíkokra vágjuk, a hagymát negyedkarikákra szeljük.
  3. Egy magasfalú tepsi alját kikenjük a megolvasztott zsírral, rászórjuk a répát, a petrezselyemgyökeret, majd a hagymát is.
  4. Ráhelyezzük a csirkedarabokat, a maradék olvasztott zsírral meglocsoljuk őket. Ráfacsarjuk teaszűrőn keresztül a fél citrom levét a husikra.
  5. Lefedjük a tepsit alufóliával, 200 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük.
  6. Ha már megpuhultak a húsok, levesszük az alufóliát, bevonjuk tetejüket tejföllel és rászórjuk a zsemlemorzsát.
  7. Alufólia nélkül kb. 10 percig pirítjuk még, míg aranybarna nem lesz a csirkék tetején a morzsa.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 045
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

lokalhiro

Mióta szakács: 2011.11.05.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bajor csirke, sült csirke, zöldséggel sült csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

797
csirke 1 db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
vöröshagyma 2 közepes fej
disznózsír 1 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
zsemlemorzsa 2 ek
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
csirke fűszersó 0 ízlés szerint