r
Nosalty Logó

Zöldségekkel sült csirke zsemlemorzsával

NS
Zöldségekkel sült csirke zsemlemorzsával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

799
Kalória
53.7g
Fehérje
20.4g
Szénhidrátok
54.9g
Zsír
319.3g
Víz
237.1g
Koleszterin
3.8g
Rost
7.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 799 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3192 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    319.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2962 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 799 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215 g

Zsír

  • Összesen
    219.6 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    948 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4111.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    1090 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1277.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1883 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    688 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11850 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 3192 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    208 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

  1. A csirkét feldaraboljuk tetszés szerinti darabokra, besózzuk, fűszerezzük ízlés szerint, kicsit állni hagyjuk.
  2. Közben a zöldségeket megpucoljuk, hosszú csíkokra vágjuk, a hagymát negyedkarikákra szeljük.
  3. Egy magasfalú tepsi alját kikenjük a megolvasztott zsírral, rászórjuk a répát, a petrezselyemgyökeret, majd a hagymát is.
  4. Ráhelyezzük a csirkedarabokat, a maradék olvasztott zsírral meglocsoljuk őket. Ráfacsarjuk teaszűrőn keresztül a fél citrom levét a husikra.
  5. Lefedjük a tepsit alufóliával, 200 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük.
  6. Ha már megpuhultak a húsok, levesszük az alufóliát, bevonjuk tetejüket tejföllel és rászórjuk a zsemlemorzsát.
  7. Alufólia nélkül kb. 10 percig pirítjuk még, míg aranybarna nem lesz a csirkék tetején a morzsa.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Variáció az egész csirke témára. :-) Anyukám régi szakácskönyvéből származik az ötlet, az általam bevált verziót olvashatjátok itt. Ez az első receptem, remélem, tetszeni fog!

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...