Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségekkel rakott pácolt csirke

Zöldségekkel rakott pácolt csirke
Zöldségekkel rakott pácolt csirke
150 perc / előkészület: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sokszor használom a római tálat a hétvégi menü elkészítéséhez. Ez a recept is egy ilyen hétvégi sütés-főzés eredményeként született.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss salátát kínáljunk mellé. Ha több húst és kevesebb zöldségfélét használunk, akkor párolt rizzsel is tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hús pácolását előző este készítjük el. A csirkedarabokat sózzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd ahogyan tálba rakosgatjuk őket, egyenként lelocsoljuk egy kis olívaolajjal. Lefedve 1 egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. 
  2. A római tálat 30 percre hidegvízbe áztatjuk. Ezalatt felkarikázzuk a lilahagymát, és a burgonyát is nagyobb cikkekre vágjuk. 
  3. A tál aljára fektetjük a hús felét, közé rendezzük a fele burgonyát, és rátesszük a hagymakarikák egyik részét. Erre kerül a többi hús, a maradék burgonya és lilahagyma, majd az egésznek a tetejét beborítjuk a vegyes zöldségkörettel (ebben lehet répakocka, kukorica, cukkini kockák, zöldborsó, zöldbab, paprika és paradicsomkockák, brokkoli, karfiol, stb.). A tálból, amiben a hús pácoltuk, ráöntjük az egészre a visszamaradt olívaolajat, majd a római tálat befedjük, és hideg sütőbe toljuk. 
  4. A sütő hőmérsékletét kb. 15 percenként fokozatosan, lassan emelve megsütjük. Végül levesszük a tál tetejét, és az utolsó 10-15 percben  fedő nélkül fejezzük be a sütést. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 222
elküldve: 4
receptkönyvben: 105
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: római tál receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségekkel rakott pácolt csirke római tálban sütve, pácolt csirkecombok zöldségekkel pataki tálban sütve, cserépedényben sütött pácolt hús és zöldség

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

484
csirke alsócomb 6 db
csirkemell filé 1 db
burgonya 5 db
lila hagyma 1 közepes fej
mexikói keverék 20 dkg
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
olívaolaj 0.5 dl