r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres bundás kenyér zsiradékmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Zöldfűszeres bundás kenyér zsiradékmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 517 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1551 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1683.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    795 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1573 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 517 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5051.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1106 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1088 mg
  • Nátrium
    2386 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    782 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    404 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    606 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4720 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 1551 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat egy nagyobb tálba ütjük. Beletesszük a tejet, a sót, és egyneművé keverjük. A snidlinget apró darabokra vágjuk, és a tojáshoz keverjük.
  2. A kenyérszeleteket egyenként megmártjuk (forgatva) a snidlinges tojásban, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. A snidling nem nagyon fedi be a kenyeret, ezért a tálban maradó snidlinget villával egyenletesen eloszlatjuk a szeleteken.
  3. A sütőlemezen várakozó kenyérszeleteket megszórjuk bőven reszelt sajttal.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, és 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Teával, vagy csak úgy önmagában kitűnő reggeli és vacsora.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 234
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8139
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldfűszeres bundás kenyér zsiradékmentesen
Lizinka_ 593 recept

A történet egy este kezdődött, amikor vacsorára finom bundás kenyeret kért a család, de én nem akartam, hogy zsírszag lengje be a konyhát. Ezért a sütőt választottam. A puha, ízletes kenyérszeletekért azóta is rajonganak családom tagjai.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.

Gibanica, a százrét hajtott rétestészta, mely sósan és édesen is...

Rétes a Balkánról, mely rác, délszláv, avagy szerb származású, és létrejöttébe biztosan beleszólt a török hódoltság is. Az ő baklavájukba magok kerülnek, leggyakrabban pisztácia és dió, de mindenféle új változata létezik már. A gibanica viszont túrótöltelékkel sül, nézzük, a mi receptünk miben más!