adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
189
Kalória
12.5g
Fehérje
22.1g
Szénhidrát
5.6g
Zsír
148.2g
Víz
-
Koleszterin
8.6g
Élelmi rost
8.4g
Cukor
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
189
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
378
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 576.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 148.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 148 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 891 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3724 micro
Összesen
189
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.1 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1153.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 580 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 44.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 17 mg
Víz
-
Összesen 296.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 121 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 295 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 1783 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7448 micro
Összesen
378
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 362 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1514 micro
Összesen
76
kcal
Elkészítés
- Az újhagymát szeleteljük föl karikákra, a sonkát apró kockákra.
- Olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát (ez egy-két perc csupán), majd hozzáadjuk a sonkát is, hogy együtt főjenek néhány percig.
- Hozzátesszük a borsót is, és ízlés szerint sót, borsot.
- Fedő alatt pároljuk, amíg a borsó megpuhul.
- A legvégén adjuk hozzá a szerecsendiót.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 p
- Sütés ideje: 10 p
Nemrégiben kaptam néhány szelet sonkát, és azon gondolkodtam, hogy mi készüljön belőle. Aztán eszembe jutott az olasz konyha egyik kedvence. Rómában ettem először piselli al prosciutto-t a Termini pályaudvar egyik önkiszolgáló éttermében. Köretként volt feltüntetve, és citromos csirkemellet kértem hozzá, ahogy most is elkészítettem, de sokszor megcsinálom a borsót sonkával, csak úgy, vacsorára.