Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsó sonkával - piselli al prosciutto

Zöldborsó sonkával - piselli al prosciutto
Zöldborsó sonkával - piselli al prosciutto
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrégiben kaptam néhány szelet sonkát, és azon gondolkodtam, hogy mi készüljön belőle. Aztán eszembe jutott az olasz konyha egyik kedvence.

Rómában ettem először piselli al prosciutto-t a Termini pályaudvar egyik önkiszolgáló éttermében. Köretként volt feltüntetve, és citromos csirkemellet kértem hozzá, ahogy most is elkészítettem, de sokszor megcsinálom a borsót sonkával, csak úgy, vacsorára.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az újhagymát szeleteljük föl karikákra, a sonkát apró kockákra.
  2. Olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát (ez egy-két perc csupán), majd hozzáadjuk a sonkát is, hogy együtt főjenek néhány percig.
  3. Hozzátesszük a borsót is, és ízlés szerint sót, borsot.
  4. Fedő alatt pároljuk, amíg a borsó megpuhul.
  5. A legvégén adjuk hozzá a szerecsendiót.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 808
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Juez

Mióta szakács: 2015.03.01.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás párolt zöldborsó, párolt borsóköret sonkával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

189
zöldborsó 25 dkg
sonka 5 dkg
újhagyma 2 db
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet